Cum sa-ti faci un tractor de jucarie

Stii cate jucarii poti sa-ti faci din cutiile goale ramase de la sucuri, lapte, branzeturi?  Iti dam si noi cateva idei , iar azi venim cu o jucarie noua, si anume tractorul. Este foarte simplu sa-ti construiesti un tractor care sa si mearga. Impreuna cu un prieten, fiindca este mai distractiv, aseza-te la masa de lucru si incepe sa construiesti jucaria. Inainte de asta, citeste mai jos ce materiale iti trebuie.

Iata tractorul realizat de baieti de grupa mare (5-6 ani) din cutii de carton. Inscriem lucrarea la concursul lansat de Provocari verziJucarii din carton.

tractorul jucarie din cutii

cum sa-ti faci un tractor de jucarie

Materiale necesare pentru tractorul de jucarie

* hartie colorata (rosie, asa-i?);

* doua cutii goale, din carton, de marimi diferite;

* 2 bete din lemn (asemanatoare celor de frigarui);

* 4 discuri din carton;

* lipici;

* bucati mici de plastilina sau de radiera.

materiale necesare pentru facut jucarii

materiale necesare pentru facut jucarii

Cum faceti tractorul de jucarie

Imbracati cutiile in hartie colorata rosie si lipiti-le una peste alta, asa cum vedeti in imagine, cutia mai mica peste cutia mare.

sa ne facem jucarii

sa ne facem jucarii

sa facem un tractor de jucarie

sa facem un tractor de jucarie

Infigeti betele din lemn in cutia mare, de o parte si de alta, in locurile in care vor fi rotile tractorului. Introduceti discurile din carton, pregatite dinainte si fixati-le la capete cu plastilina sau bucati de radiera, ca sa nu iasa la tractiune.

tractorul din cutii reciclate

tractorul din cutii reciclate

Din resturi de hartie colorata decupati patratele si dreptunghiuri si realizati geamurile tractorului. daca doriti, puteti sa lipiti sub tractor o bucata de carton, sa o gauriti si sa prindeti o sfoara cu ajutorul careia sa plimbati jucaria.

Ce ziceti daca le-ati face astfel de surprize fratiorilor mai mici? V-ar privi cu multa admiratie si, pe loc, ati deveni eroii lor.

Distractie placuta!

Hartie si carton Jucarii Lucru Manual

5 Comentarii

  1. Ahhhh ce tare e!!! si noi facem jucarii din carton:D! Si chiar vreau sa fac o masina (initial asta voiam sa fac dar casuta nu mai rabda asa ca masinuta mai incolo:P)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *