Cum se face un Zmeu – lectia a doua

Prima lectie despre cum se face un Zmeu o gasiti aici.

Continuare…

Cum se face un zmeu – partea a doua

Masurati lungimea betisoarelor de sustinere, apoi masurati hartia. Pentru a avea un patrat perfect, indoiti coltul unei hartii, masurati la dimensiunea dorita, trasati cu liniarul si creionul locul pe unde trebuie sa taiati hartia. Betisoarele zmeului nostru au  dimensiunea de 25 cm, deci si diagonala patratului de hartie trebuie sa fie de 25 cm. Aplicati lipici (aracet) pe betisor si lipiti pe hartie ca in imaginea prezentata.

Un alt betisor il curbati, il prindeti la capete cu o ata rezistenta ca sa ramana in pozitia arcului. Pe cele doua colturi ale hartiei unde pozitionati betisorul, aplicati aracet si indoiti coltul hartiei peste betisor si lipiti.

In continuare pregatiti un ac si ata mai lunga decat diagonala patratului de hartie. Coaseti prin hartie cele doua betisoare in locul in care se suprapun, fixandu-le astfel. Fara sa rupeti ata, treceti pe fata zmeului pe partea opusa unde ati cusut si prindeti ata de hartie. Ata trebuie sa fie mai lunga ca sa puteti prinde de ea firul care va sustine zmeul in aer atunci cand sunteti pregatiti sa-l lansati “la zbor”.

Apoi aplicati aracet si pe betisorul curbat doar in locul dinspre marginea hartiei.

Din alte coli de hartie colorata faceti “cozile” zmeului pe care le lipiti tot cu aracet. Nu trebuie sa impodibiti zmeul exact ca in imaginea aratata. Faceti “cozi” de mai multe dimensiuni, culori, mai stufoase….dupa plac.

Daca doriti un zmeu mai colorat, taiati patru triunghiuri de hartie colorata diferit si lipiti bucatile intre ele cu aracet. In continuare urmati aceleasi instructiuni de prezentare.

Jucarii Lucru Manual

4 Comentarii

  1. ai avut si vant sau l-ai lansat in dormitor? ai folosit hartie creponata/material de fas subtire sau resturi de cearsaf?
    daca tu ai fi fost politicoasa eu nu as fi fost ironica.

  2. Dupa parerea mea este o idee pentru construirea unui zmeu. O sa incerc sa construiesc si eu unul , dar din hartie creponata.Cred ca va iesi frumos si utilizabil 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *