De ce carti de la editura Anteea?

Despre cartile de la editura Anteea v-am mai vorbit, vezi articolul  , iar unii dintre cititorii blogului Casuta Copiilor  au si primit cateva carti in dar, oferite din dragoste pentru copii, de doamna Manuela Georges, director al editurii. Copiii care au primit aceste carti ne-au marturisit, prin parintii lor, ca au fost foarte incantati sa le citeasca si sa desfasoare diferite activitati, din carti, alaturi de frati mai mari si de parinti sau bunici. Copiii, cu mandrie, au dus cartile la scoala sa le prezinte si doamnelor invatatoare. Acestea le-au prezentat in clasa si le-au citit tuturor copiilor cateva povestiri.

Oana, fetita mea de 6 ani, are si ea in biblioteca cateva dintre cartile editurii Anteea si sunt asezate la loc de cinste, intr-un loc separat de celelalte. Din cand in cand, atunci cand nu reusesc sa-i citesc din ele, la rasfoieste si verifica pe coperta a doua care dintre carti ii lipseste si, de fiecare data, ma roaga sa-i completez colectia.

De ce iubeste Oana cartile editurii Anteea?

1. Contin legende populare romanesti despre animale, flori, pasari. De aici a aflat cum a aparut pe lume bujorul, lacramioarele, craita sau a trait  alaturi de trandafir si scai aventurile lor. Acelasi lucru a invatat despre caine, arici, lebede sau s-a distrat alaturi de gansac in cautarea papucilor sai rosii.

2. A aflat despre anotimpuri. Cum se formeaza ele, ce este specific fiecarui anotimp, povesti si poezii cu primavara, vara, toamna si iarna.

3. Din aceste carti invata despre traditiile si obiceiurile sarbatorilor romanesti.

4. Editura Anteea are carti care contin cantece si poezii scurte, haioase, usor de retinut de catre copiii mici.

5. Invata despre prietenie, ce inseamna lenea si care sunt dezavantajele ei, invata engleza si multe altele.

6. Si ceea ce ii place cel mai mult este faptul ca la sfarsitul legendelor despre flori, animale si pasari gaseste intrebari despre ceea ce a lecturat. Gaseste cuvinte noi explicate, intrebari suplimentare si chiar i se cere parerea despre poveste, despre fapte si intamplari, despre ce ar face ea in anumite conditii. Aceste exercitii interactive sunt extraordinar de folositoare si bine venite daca doresti sa verifici atentia copilului in timpul lecturii, importante pentru copil fiinda se simte foarte util din moment ce i se cere parerea.

Felicitari din toata inima celui care a conceput acest proiect educational!

Vai, stiti care a fost intentia mea?! Sa va prezint o carte noua aparuta la Anteea! Am fost luata de val si am uitat care era rolul acestui articol. Pfuuu!!!

Va invit la urmatorul articol sa cititi despre noua apartitie. 🙂

Carti pentru copii Diverse CC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *