De ce nu le-a placut unor profesori “Scoala Altfel”?

De ce nu le-a placut unor profesori saptamana din “Scoala Altfel”? Pentru ca au fost nevoiti sa-si iasa din lene si sa mai faca si altceva decat de a-si muta sezutul de pe un scaun pe altul, faptul ca au fost nevoiti sa-si cunoasca elevii si in alte circumstante decat cele stiute deja in clasa si sa-i mai si suporte? Pentru unii este mult prea mult sa se se ingrijeasca si de starile afective ale elevilor si nu stiu sa-si dovedeasca maturitatea sau statutul decat ridicand vocea, ironizand, pedepsindu-i sau premiindu-i cu note. Profesorii nu stiu/nu vor sa comunice cu elevii,  sa arate incredere si sa ofere afectiune, astfel ca, activitatile extrascolare nu sunt pe placul acestora.

Dincolo de unele neajunsuri ce au urmat saptamanii altfel, neajunsuri nici chiar asa de usturatoare, cum spun unii, se pare ca au fost altele foarte grave, din moment ce am citit, crucita, unele comentarii ale unor distinsi dascali, pe site-ul didactic.ro. Ma intreb ce fel de oameni sunt acei profesori care au concluzionat astfel: “Sondajul arata doar parerea celor care au chef sa “arda gazul”;acestia sunt mai mereu vizibili si se constituie in “vocea boborului”.Este cazul sa ne uitam si la marea muta care nu are timp de declaratii care sa umfle panzele creatorilor de baloane de sapun.” – profesorbujor. Oare domnul profesor este prea batran pentru baloanele de sapun (actiune amintita chiar de dansul) sau nu se preteaza la nivelul celor care mai vor si sa rada? Alta parere, in acord cu cea amintita, este: “Concluzia mea : saptamana asta a fost o pierdere de timp, o intrecere de genul “care ajunge primul” sau ” cine are mai multe pile in cutare sau cutare loc” cu finalitatea ” hai sa frecam menta ca oricum trece si asta “ – viovi

Mai multe comentarii, mai ales contra “Saptamana Altfel” , unele aruncate in batjocura, ceea ce arata gradul de demnitate al unor dascali, altele pertinente, pe care le citesti cu drag si cu respect, gasiti daca urmati linkul http://www.didactic.ro/stiri/ce-cred-dascalii-si-parintii-despre-scoala-altfel

Conditii de viata Diverse CC

4 Comentarii

 1. Imi pare rau dar eu nu sunt de acord cu tine, ci mai degraba cu ce spun o parte din comentatori. Iar fragmentul lui viovi l-ai scos din context. Scoala altfel a fost o bataie de cap si pentru parinti si pentru profesori, in conditiile in care invatamantul de la noi este varza cap-coada. Cand se vor aloca fonduri corespunzatoare, atunci se va realiza ceva altfel. Pana atunci se vor scoate banii din buzunarele parintilor, se vor pune copiii in pericol carandu-i pe la metrou (25 de copii sunt supravegherea a doar doi adulti – vazuta de mine) si se va pierde vremea, asa cum sunt convinsa ca s-a facut. Si avea dreptate viovi si cand spunea ca aprecierea pozitiva a elevilor a fost data de faptul ca n-au facut ore si n-au avut de invatat. Ca sa facem ceva e nevoie de implicare si de bani, nu de hartogarie, de efort inutil si de timp pierdut. E un inceput, ce-i drept si ca toate inceputurile, e greu. Nu a fost perfect si nici data viitoare nu va fi, dar poate peste 3 ani, peste 4 ani va fi. Pana atunci invatam din greseli.

 2. Multumesc pentru comentariu!
  Da, exact, o vom mai da in bara inca un an-doi, dar ca orice lucru nou, inceput cu greu, poate sa scartie. Supararea mea a fost ca s-a huiduit si s-a aruncat cu pietre intr-o actiune care a avut drept scop descoperirea unor talente sau capacitati ale copiilor, relationarea intre elevi si intre elevi si dascali, o actiune extrem de necesara intr-o societate in care petrecerea timpului liber se face in fata calculatorului, in scoli in care nimic nu se face cu placere si doar din obligatie.
  Si ce daca aprecierea pozitiva a elevilor a fost data de faptul ca n-au facut ore? Era anormal sa nu fie asa, insa, sunt sigura ca au avut si alte motive pentru care au apreciat saptamana altfel.
  Dupa cate stiu, profesorii si-au ales singuri activitatile (poate gresesc) si in acest caz si-au asumat, din start, responsabilitatea pentru transport – problema evidentiata, lipsa biletelor etc. Nu sustin ca totul ar fi trebuit sa mearga uns, insa ma deranjeaza tare cand vad cat de DERANJATI au fost unii, ce VICTIME ale sistemului sunt s.a.
  Si cate mai sunt de spus…
  Atat mai zic, era mult mai simplu sa fi pornit cu ganduri pozitive, cu dorinta de a vrea sa faca ceva frumos, sa puna putina daruire si devotament si poate ca ar fi fost totul mai usor.

 3. Imi pare rau ca in tara asta totul se generalizeaza…..nu trebuie sa arunci cu noroi in toti profesorii ca stii tu anumite cazuri….eu de exemplu imi cunosc foarte bine elevii….am activitati extracurriculare, in parteneriat cu politia, teatru, biblioteca….alte scoli din tara pe care le desfasor in fiecare luna….chiar era nevoie de o astfel de saptamana?…nu cred…copiii au fost foarte bulversati….si nu toti parintii au posibilitati financiare pt a sustine astfel de saptamani…dar la asta nu se gandeste nimeni….vai de noi

 4. Buna, Andreea! Chiar nu am generalizat; am dat exemple concrete si la subiect. Tot respectul si admiratia pentru cadrele didactice care isi iubesc meseria si fac totul cu devotament si rabdare. Cunosc si eu astfel de dascali si mai ca-mi vine sa-i ridic pe un piedestal.
  Sustin in continuare ca, pentru orice activitate, trebuie sa depunem un anumit efort, ori tocmai indiferenta si lenea sunt cauzele primordiale care ne trag pe noi, romanii, tot mai jos.
  Tu esti unul din cazurile care merita toata admiratia pentru activitatea depusa, insa altii fac numai de nevoie, doar obligati.
  Mult succes in munca ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *