Decoratiuni de iarna – Oameni de zapada din hartie

Oameni de zapada din hartie se pot realiza in mai multe moduri. Va prezint acum o lucrare foarte usor de facut de copii, un sir de oameni de zapada care vor decora salile de clasa, la gradinita sau la scoala.

Ce avem nevoie pentru a realiza oameni de zapada din hartie

* hartie alba

* resturi de hartie colorata

* bete de chibrituri

* hartie creponata

* nasturi/seminte negre

* lipici si foarfeca

Cum realizam oameni de zapada din hartie

O coala de hartie A4 o indoiti la mijloc, in lungimea ei. Astfel veti avea doua siruri  a cate 4-5 oameni de zapada. Conturati cu creionul forma omului de zapada, apoi decupati de jur imprejur cu exceptia unui centimetru de hartie de o parte si de alta a corpului, pentru a putea crea sirul. In desenul de mai jos vedeti insemnat cu marker suprafata care nu am decupat-o. Desfaceti hartia si aveti sirurile de oameni de zapada. Puteti sa uniti cele doua siruri, lipindu-le intre ele cu scoth sau cu bucati mici de hartie pe care aplicati lipici. Astfel realizati un sir mai lung de oameni de zapada.

Lipiti-le palarii tot din hartie,  alba pe care o colorati voi ori hartie colorata. Desenati-le ochi, nas, gura, nasturi si impodobiti-i folosindu-va imaginatia. Puteti sa-i “imbracati” cu vestute sau puteti sa le desenati fulare, cravate, papioane. Important este sa fie cat mai colorati si mai atractivi.

In continuare, pe betisoare de chibrituri sau pe scobitori, lipiti la varf hartie creponata pe care puteti sa o taiati in fasii. Veti avea mici maturite pe care le lipiti intre oamenii de zapada.

Nota: Nu este indicat sa lucreze un singur copil la un sir format din prea multi oameni de zapada, deoarece obosesc sau se plictisesc. Cel mai indicat ar fi ca intr-o clasa de copii fiecare din ei sa orneze cate un om de zapada, iar la sfarsit sa-i lipiti intre ei cu bucatele de scotch. Astfel veti avea oameni de zapada diferit ornati. Pentru a lasa copiii sa-si foloseasca imaginatia e bine sa le puneti la indemana toate materialele de lucru (ex: caciulitele, fulare, papioane, vestute, bucatelele pentru ochi si nasturi, carioci sau creioane colorate) si fiecare sa-si aleaga din gramada partile componente ale oamenilor de zapada.

 

Anotimpuri Hartie si carton Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *