Decoratiuni din hartie, pentru Craciun

Aceste decoratiuni din hartie, pentru Craciun sunt usor de realizat si de copii mai mici. Mai tineti minte ghirlanda din inele de hartie colorata? Este foarte usor de realizat si daca se foloseste hartie glasata din mai multe culori, ghirlanda va avea stralucire.

Fetele mele nu au avut destula hartie colorata si au taiat fasiile de hartie, pentru inele, din alte foi imprimate ce aveam prin casa. Au lucrat in echipa la aceasta ghirlanda. Fiecare si-a facut propriul sir de inele si la sfarsit le-au lipit intre ele.

Apoi, fiecare si-a facut cate o coronita de Craciun, pe care intentioneaza sa le lipeasca pe usile camerelor lor, in locul coronitelor de Paste 🙂

Diana a taiat 6 benzi din hartie colorata verde si 6 benzi din hartie colorata rosie. Le-a impachetat si le-a asamblat dupa cum vedeti in imaginea de mai jos. Sper sa intelegeti din desenul meu in Paint. Din pacate murisera bateriile aparatului foto si nu am putut face poze cu etapele lucrarii.

Explicatii:

Fig.1 – Taiati atatea benzi de hartie colorata in functie de cat de mare vreti coronita.

Fig.2 – Indoiti la mijloc

Fig.3 – Indoiti colturile (linia neagra de pe desen va arata unde trebuie sa indoiti)

Fig. 4 – Indoiti la mijloc cu colturile inspre interior.

Fig. 5 – Introduceti coltul unei figuri, “a)” in cazul de fata, in parte laterala mai ingusta a altei figuri, “b)”

Click pe imagine pentru marire

Nota: Aplicati lipici pe fiecare colt introdus, ca sa fie bine fixate toate piesele. Impodobiti coronita cu panglicute.

Aspectul final al coronitei:

Coronita de Craciun a Oanei este realizata dupa un alt model mai vechi de-al nostru, prezentat in paginile acestui blog. Aceleasi inele din hartie de care va spuneam la inceputul acestui post, au fost lipite pe un disc de carton. Am folosit hartie glasata verde si rosie ca sa pastram culorile preferate de Craciun. Vedeti in imagine materialele folosite: inelele din hartie colorata, discul de carton, panglica argintie si o crenguta de brad,

Imaginea finala a coronitei de Craciun

Craciun, Mos Nicolae, Anul Nou Hartie si carton Lucru Manual

2 Comentarii

  1. Pingback: Joc: Decoratiuni magice de Craciun

  2. Nu am inteles cum sa prind hartiutele una de alta la prima coronita.Va rog raspundeti.Multumesc.Puteti trimite raspunsul pe aceasta adresa de e-mail,va rog?Inca o data,multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *