Felicitare de Paşte – colaj puişor din ou

Pentru Paştele care se apropie, vă propun o felicitare colaj cu puişor care iese din ou. Puişorii sunt extrem de drăgălaşi şi de aceea foarte îndrăgiţi de copii. Felicitarea de Paşte este foarte uşor de realizat, iar copilaşii mai mari de 4 ani o pot realiza singuri, mai ales daca li se pun la dispoziţie şabloanele necesare. Satisfacţia copilului de a lucra singur la un proiect  trebuie să fie mai mare decât mândria părintelui/îndrumătorului de a face o lucrare reuşită. Sfatul meu este să lăsaţi copiii sa se descurce singuri, uneori, şi veţi vedea progrese adevărate în ceea ce priveşte indemânarea şi imaginaţia lor. Credeţi-mă pe cuvânt!

Felicitare de Paste - colaj cu puisor

Felicitare de Paste – colaj cu puisor

Ce avem nevoie pentru o felicitare de Paste cu puişor

* carton colorat – cel puţin trei culori diferite, chiar şi cu imprimeuri

* un rest de hârtie colorată verde

* foarfece simplă şi dinţată, pixuri – negru si roşu, lipici stick

* şabloane – un oval pentru ou şi altul mai mic pentru puişor.

Cum facem felicitarea de Paste cu puişor

Alegeţi un carton colorat, marimea A5, care doriţi să fie coperta felicitării şi pliaţi-l la jumătate. Între timp, rugaţi copilul să facă un contur după şablonul ou şi altul după şablonul pentru puişor, apoi să le decupeze. Ovalul pentru puişor se lipeşte la mijlocul felicitării şi se adaugă şi doua aripioare.

felicitare_cu_puisor

Din oul deja decupat se taie un căpăcel, cu foarfeca dinţată, pentru a imita coaja de ou crăpat. Se lipeste precum in imagine, se cresteaza o fâşie de hârtie verde pentru iarbă şi se lipeşte dedesuptul oului având grijă sa acoperim puţin din el. Nu uitaţi de ochişori şi de cioc!

În interior scrieţi mesajul şi aşezati felicitarea în plăsuţa cu cadou. În curând un nou model de plăsuţă pentru cadou!

Felicitari Felicitari pentru Paste Lucrari pentru Paste Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *