Felicitari de martisor

Daca doriti sa transmiteti si cateva ganduri sincere de primavara odata cu martisorul care il daruiti de 1 Martie, va propunem felicitarile de martisor lucrate chiar de voi. Exteriorul felicitarii il creati dupa propria imaginatie sau incercati modelele prezentate de noi, iar in interiorul felicitarii scrieti dedicatia voastra. Poate cateva versuri dintr-o poezie dedicata mamei sau primaverii, sau doar o urare simpla, de exemplu “Primavara frumoasa!”.

Felicitare de martisor cu ghiocei quilling


Ce avem nevoie pentru a face felicitari de martisor

* carton colorat

* hartie colorata

* optional panglici

* lipici

* foarfeca

* snurul alb-rosu de martisor

Cum facem felicitari de martisor

Stiti deja ca, pe blogul nostru gasiti articole despre arta de a rula hartia, adica despre quilling. Voi relua, doar in cateva cuvinte despre acest procedeu de lucru cu hartia, pentru acei copii care nu stiu unde sa caute articolele de care spuneam.

Va pregatiti un betisor de plastic, ca acela din setul de betisoare colorate care se foloseau in cl. I la numarat, deci sa fie subtirel. Rugati un parinte sa-l cresteze transversal, la un capat, pe o portiune de aproximativ 5 mm. Tot un parinte trebuie sa va taie fasii de hartie colorata, sau alba – mai ales daca doriti sa confectionati ghiocei, fasii de aproximativ 4-5 mm. Folositi o astfel de fasie de hartie pentru a incepe un model de floare din hartie rulata. Introduceti un capat in taietura betisorului de plastic si rulati hartia pana ajungeti la celalalt capat al ei. Cu grija, scoateti hartia de pe betisor si usor o lasati sa se deruleze, apoi lipiti capatul ramas, cu aracet. Luati intre degetele mari si aratator forma rotunda de hartie, rezultata prin rularea fasiei, si strangeti-o usor la capete. Astfel veti avea prima petala de floare. Tot jucandu-va in acest fel cu hartia, veti descoperi singuri modelele care le puteti crea, deci o multitudine de flori diferite.

Felicitare de martisor – primavara verde

Felicitare de martisor, cu flori roz

Felicitare de martisor, cu fluture din panglica transparenta

Felicitare de martisor – pictata

Felicitari de martisor pe fond negru cu inimi

Daca vreti sa faceti felicitarile pe carton negru, cu inimioare, scoateti la imprimanta pe un carton alb, format A4, imaginea de mai jos (click pe imagine ptr marire). Puteti face 2 felicitari.

Model carton imprimat

Felicitari Felicitari de martisor Felicitari quilling Quilling

7 Comentarii

  1. FELICITARI…pentru felicitari!
    Quilling-ul place foarte mult copiiilor! Sa-i vezi cat de concentrati lucreaza si cat de fericiti sunt pentru fiecare petala de ghiocel confectionata…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *