Fulgi de zăpadă din hârtie

Fulgi de zăpadă din hârtie – confectionare

A început să ningă. Oare cât va sta zăpada pe la noi? În ultimii ani a rămas foarte puţin. Zăpezile şi nămeţii din vremea copilăriei mele s-au cam dus. Ce frumos era atunci când, înarmaţi cu o lopată şi o mătură, trebuia să ne facem cărărui prin curte până la fântână, până la animale. Ar fi frumos ca şi copiii noştri să mai vadă o astfel de zăpadă.

Văzând cât de frumos ninge, m-am gândit să fac ceva, să păstrez frumuseţea fulgilor mai mult timp. M-am pus pe treabă şi uite ce mi-a ieşit:

Nu sunt greu de realizat. Secretul lor constă în modul de împăturire al hârtiei.

Ce avem nevoie pentru a face fulgi de zapada din hartie

Hârtie albă cât mai fină, de formă pătrată, şi foarfecă.

Cum facem fulgi de zapada din hartie

Hârtia o putem în patru, cinci, şase, sau opt, şi de ce nu, dacă aveţi o hărtie fină şi în zece.

Cum impăturăm hârtia:

În 4: indoim pătratul pe linia mediană in două, apoi în patru, obţinând un pătratde dimensiuni mai mici, iar apoi il vom îndoi pe diagonală, rezultându-ne un triunghi.

Din acest triunghi vom decupa din  unghiul drept. Acum în funcţie de imaginaţia fiecăruia, vom decupa din margini triunghiuri, patrate, jumătăti de cerc. După mai multe încercări de decupare veţi obţine ceea ce doriţi cu adevărat.

În 5: pornind de la pătratul îndoit pe mediană, vom incerca să împărţim dreptunghiul în 5 părţi egale:

Vom împătura hârtia pe aceste linii(după mai multe incercări nu vom mai avea nevoie de linii trasate) şi vom decupa pe linia punctată şi obţinem steluţa cu cinci colţuri, simplă. Pentru a obtine diferite forme, după tăierea pe linia punctată, decupaţi din margini

În 6:  pornind tot de la pătratul îndoit pe mediană,  il vom împărţi în 6 părţi egale


După indoirea pe liniile trasate decupăm pe linia punctată, obţinând steluţa cu 6 colţuri, decupând apoi pentru a obţine diferitele forme

Spor la treabă şi nu vă daţi bătuţi pănă nu reuşiţi fulgul pe care îl doriţi.

Articol scris de Daniela Rus

Anotimpuri Hartie si carton Lucru Manual

4 Comentarii

  1. Dupa ce strici vreo 1-10 bucatele de hartie o sa-ti dai seama ca de fapt sunt asa de simplu de facut. Incearca mai departe, persevereaza si o sa reusesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *