Huse decorative si functionale pentru scaunele copiilor

Din nou fac apel la indemanarea mamicutelor si le propun sa imbunatateasca aspectul camerelor copiilor lor cu ajutorul huselor decorative pentru scaune. Nu necesita multa munca, indemanare stiu ca au toate mamicile, asa ca mai este nevoie doar de timp si de material. Husele decorative pentru scaunele copiilor sunt foarte potrivite si pentru gradinite. Copiilor le plac schimbarile si apreciaza cand in jurul lor intalnesc obiecte decorative cu personaje preferate, cu animalute, cu flori s.a. Mediul in care copiii stau si 10 ore pe zi, la gradinita, este obligatoriu sa fie un loc cald, atractiv. In colaborare cu alti parinti si cu doamnele educatoare, mamicutele indemanatice pot realiza astfel de huse pentru intreaga grupa.

Primul model intalnit este foarte usor de realizat. Husa este facuta din fetru alb cu aplicatii ornamentale tot din fetru. Puteti sa realizati orice animalut si sa folositi orice culoare de care dispuneti. Daca dispuneti de scaune clasice si doriti sa le transformati in obiecte decorative pentru camerele copiilor, aceasta husa este foarte potrivita. Imaginea apartine site-ului FamilyFun.

Husa decorativa sub forma de animalute

Ce ziceti de o husa potrivita pentru organizarea materialelor de lucru a micilor artisti? In ea pot aseza in ordine si la indemana pensulele, riglele, creioanele colorate, cartoanele colorate, foafecele s.a. Husa are multe buzunare, de diferite marimi si este conceputa foarte simplu. Este compusa din doua parti de material textil si se aseaza pe spatarul scaunului. Cele doua parti ale husei sunt unite prin benzi elastice sau scai.

Husa functionala

 

Tot cautand pe internet modele de scaune pentru copii, mi-am adus aminte ca, in urma cu multi ani, am vazut la o cunostinta tabureti facuti chiar de ea, din bidoane de tabla de 20 l.

Taburete copii

Ce avem nevoie pentru a face un taburete pentru copii

Bidon de tabla de 2o l (eventual, bidoane de vopsele), burete, material plusat si ustensilele necesare pentru taiere si coasere.

Cum facem un taburete pentru copii

Indepartam manerele bidonului. Masuram lungimea si latimea bidonului si pregatim materialul. Tinem cont de buretele aplicat pe capacul bidonului si de partea de jos a bidonului atunci cand masuram materialul. Coasem husa si facem decoratiunile. Taiem buretele circular, la dimensiunea capacului bidonului si il lipim cu un adeziv puternic. Imbracam bidonul in husa pregatita. Partea de jos a husei trebuie sa ramana deschisa pentru a putea imbraca bidonul. Aceasta se coase cu ac si ata, la mana.

Si mai interesant este sa puteti sa faceti singuri tabureti pentru copii, umpluti cu polistiren, asta in cazul in care dispuneti de puful acela de polistiren si de materiale potrivite. Imaginea apartine site-ului lillianvernon.com .

Taburete umplut cu polistiren

 

Camere copii Diverse CC

2 Comentarii

  1. Cred ca husa functionala este o idee minunata si se potriveste orcarei locatii in care copilul are posibilitatea de a creea cu ajutorul creioanelor, pensoanelor si a multor alte unelte pentru lucru manual. Felicitari pentru postul publicat, foarte util!

  2. Ai dreptate, Maria! Husa functionala este o idee grozava si se potriveste foarte bine pentru Diana, pictorita mamei. Dar si husa cu iepuras este o frumoasa decoratiune pentru camera Oanei. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *