Jucarie parc pentru papusi

In cadrul unui atelier organizat de Casuta Copiilor am avut ca tema, cu unul din grupurile participante, parcul pentru papusi, realizat in intregime de copii, cu ocazia zilei de 1 Iunie. Acest grup de fetite a fost direct sub supravegherea mea si, prin urmare, din dorinta de a lasa copiii sa lucreze singuri proiectul lor, eu am intervenit doar in caz de nevoie si doar pentru a le spune etapele urmatoare. Fetitele au lucrat la parcul lor pentru papusi cu mult mult interes, cu si mai mult drag si mai ales cu foarte multa pricepere.

loc de joaca pentru papusi

Parc pentru papusi

 Ce avem nevoie pentru a face un parc pentru papusi

In mod special, materiale reciclabile:

* un capac de cutie de carton;

* tuburi de carton;

* hartie colorata;

* flori si fluturi decupati/perforati;

* ata melana/lana etc;

* resturi de material textil;

* betisoare de lemn;

* capacele de la cofragul de oua;

* ziare vechi;

* tempera;

* adeziv, foarfeca, pensule, resturi de carton;

Cum facem un parc pentru papusi

Sper ca imaginile de mai jos va vor ajuta sa intelegeti mai bine etapele. Oricum, ma straduiesc si eu sa explic cat mai mult.

La inceput am pregatit capacul de cutie, adica l-am imbracat in hartie colorata. In al doilea rand, am lipit betisoarele de lemn in asa fel incat sa formez un suport pentru balansoare. Aceste etape le-am pregatit de acasa.

Sarcinile au fost impartite intre fetite. Unele dintre ele au pregatit pomisorii parcului. Au vopsit cu tempera tuburile de carton si le-au lasat sa se usuce. Intre timp au pregatit coroanele pomilor. Au sifonat in maini bucati de ziar si le-au impachetat in hartie verde, formand coroane pomilor. Pe coroana au lipit flori si fluturi. In continuare au introdus coroana din hartie in tubul de carton. Au fixat cu lipici.

Cineva a pregatit iarba parculetului. A taiat fasiute subtiri de hartie colorata verde, apoi a sifonat-o in maini si a lipit-o pe capacul suport. A decorat iarba cu flori perforate.

O fetita a pregatit leaganul papusilor. a pictat suportul de lemn, capacelele de carton, eu le-am gaurit si am introdus ata prin gauri, iar fetita a legat, asa cum s-a priceput ea, ata de suportul de lemn.

Intre timp, alte participante au pregatit papusele din ata. Pentru modul lor de realizare, va rog sa urmati linkul: Papusi din ata. Din nou, fetitele au fost ajutate foarte putin. S-au folosit de vointa si au descoperit cata indemanare pot avea.

Echipa mea de harnicute:

 

 

Jucarii Lucru Manual Ziua Copilului

4 Comentarii

  1. AAAA ce frumos!!! si eu am un parculet cu leagan dar crosetate. Stiu cat de mult mi-a lacut sa il fac asa ca imi imaginez ce bucurie a fost pe fetite!! Felicitari:D v-ati facut um parculet minunat:D

  2. Da, stiu parculetul tau. Este superb! Il iubesc!
    Ma bucur ca iti place parculetul nostru. Fetitele s-au jucat mult timp cu el si cu papuselele lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *