Jucarii de 1 Iunie la gradinita

Cu ocazia zilei de 1 Iunie – Ziua Copilului,  Casuta copiilor a organizat primul atelier offline de lucru manual, la gradinita nr. 12 P.P. din Timisoara. La inceput s-a dorit a fi un concurs pentru copii, dar fiind prima noastra aparitie in public am hotarat ca ar fi bine, mai intai, sa ne facem cunoscuti si sa incercam sa aflam cum se lucreaza cu un grup de copii, cata rabdare si cat interes manifesta ei. A fost un succes! Multumim pe aceasta cale doamnelor educatoare care au aratat interes deosebit pentru propunerea noastra.

“Ora” de lucru manual a durat mai mult decat am prevazut, deoarece copiii erau tot mai interesati, entuziasti si neobositi si nici nu ne-am dat seama cand au trecut cele 90 de minute de joaca si forfota printre hartii colorate, lipiciuri si foarfece.

Tema orei de lucru manual a fost “Jucarii de 1 Iunie”. Impreuna cu Diana, domnisoara mea de 13 ani, am pregatit din timp materialele necesare pentru a face jucariile. Jucariile au fost facute din materiale reciclabile si decorate cu hartii colorate si tempera. Am folosit: cutii goale de lapte, cutii din carton ramase de la medicamente, carton de la cutiile mari de ambalaj, tuburi de carton, ziare, ambalaje de cadouri, cofraje de oua, lana si melana, paie de baut si betisoare de frigarui.

Copiii au fost impartiti pe trei grupe si, sub supravegherea si coordonarea doamnelor educatoare si a mea, fiecare grup a lucrat in comun  la cate un proiect. Grupa baietilor a facut un tractor, un autobuz si un avion din cutii goale si tuburi de carton. O grupa a fetelor a realizat o casuta a papusilor din cutii de lapte si cofraj de oua. Cea de-a treia grupa, formata de asemenea din fetite, a realizat un parculet din tuburi de carton, ziare si resturi de hartie colorata si papusele din lana si melana. Doamnele educatoare le-au vorbit copiilor despre materialele care le putem recicla, le-au dat exemple concrete aratandu-le materialele de pe mesele de lucru. Le-a vorbit despre grija pe care trebuie sa o avem fata de mediu inconjurator ca sa putem locui in armonie pe Pamant, atat noi cat si generatiile urmatoare. Doamnele educatoare au avut grija ca aceste discutii sa nu para oficiale si s-a vorbit pe aceasta tema in timp ce manutele copiilor se miscau necontenit in timp ce decupau si lipeau.

Imediat cum terminau o faza, cereau alta in lucru. Au fost surprinsi sa afle ca din obiecte care credeau ei ca sunt nefolositoare pot sa faca lucruri atat de frumoase, cu atat mai mult ca erau jucarii cu care chiar se puteau juca.

Jucarii de 1 Iunie la gradinita

Detaliat despre cum am lucrat jucariile va prezint in articolele urmatoare.

Casuta papusilor – imi pare rau de calitatea rea a pozei si ne cerem scuze ca am uitat sa facem acoperis casutei. Casuta, in interior, are mobilier. Voi prezenta casuta, mai de aproape, intr-un alt articol.

Tractorul, autobuzul si avionul

Parcul de distractii

La final, copiii au fost rasplatiti pentru interesul aratat, pentru harnicia de care au dat dovada, pentru munca in echipa si pentru disciplina. Fiecare copil a primit din partea Casutei Copiilor planse de colorat imprimate de pe blog  si pentru clasa au primit trei jocuri interactive plus jucarii cu care sa se joace in aer liber.

Primele reactii ale copiilor si parintilor ne-au adus mari sperante si certitudinea ca activitatile de pe Casuta Copiilor sunt pe interesul tuturor, de la cel mai mic la cel mai mare. O fetita, imediat cum a vazut-o pe mamica ei, i-a spus sa nu mai arunce cutiile de lapte, pentru ca vrea sa faca o casuta pentru papusi. Parintii au admirat cu interes lucrarile noastre si cateva mamici ne-au marturisit ca le-ar face placere sa avem mai des astfel de activitati cu copiii.

Multumim tuturor pentru interesul acordat!

Cu ocazia zilei de 1 Iunie Casuta Copiilor ureaza tuturor copiilor “La multi ani!”

atelierul offline al casutei Diverse CC

3 Comentarii

  1. Superba initiativa! si ma bucur sa descopar ca educatorii si parintii sunt atat de deschisi spre astfel de activitati creatoare cu copii! Aplauze mult,e multe si speram sa ne incantati si cu alte imagini si detalii din viitoarele cursuri organizate in gradinite! Sper ca acestea sa devina o traditie e site-ului Casuta copiilor!

  2. Si eu sper sa devina o traditie, Maria.
    Cred ca podul tau e plin de “multumesc”, dar n-ai ce face, trebuie sa primesti din nou recunostinta mea, pentru ca ideea a fost a ta. incurajarile si sugestiile tale m-au ajutat sa am incredere mai multa in mine si prin urmare am prins curaj sa fac ceva ce nici prin gand nu mi-a trecut. Multumesc, din nou! 🙂

  3. Pingback: Jucarie parc pentru papusi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *