Lacramioara – descriere si planse de colorat

Lacramioara sau floarea de margaritar naste legende. Micile si gratioasele margele de alabastru, aroma inegalabila, intalnita in luna mai, tulbura pe toata lumea. Natura a creat nu fara un scop anume aceste splendori: plantele le-a pregatit pentru insecte, ca sa le usureze gasirea florilor in care se afla nectarul mult dorit. Dupa cum se stie, o asemenea grija nu este intamplatoare. Aici intervine un avantaj reciproc: insecta tintind catre nectar, face un mare serviciu plantei, transportand polenul de la o floare la alta si realizand astfel polenizarea.

Lacramioara este deosebit de precauta. A facut rezerve de nectar si nebizuindu-se pe culoarea alba ca zapada a florilor (un punct de reper excelent pentru insectele polenizatoare), le-a inzestrat si cu o puternica aroma atragatoare. Dar si aceasta i s-a online casino parut insuficient. Iubitorii lacramioarei nu au putut sa nu observe ca in paduri si gradini se intalnesc mai ales frunze de lacramioare, fara flori, decat plante inflorite cu superbii lor clopotei. Ca si cum neincrezandu-se in inmultirea prin seminte, ele si-au asigurat un mod suplimentar de inmultire, prin tulpini subterane (rizomi).

Nu putem decat sa le dam dreptate. Cum si-ar mai asigura descendenta dupa ce fiecare rupe bobocii de indata ce apar?

Lacramioara ofera daruri oamenilor, cu rol igienic si cosmetic: sapunuri, creme, parfumuri sau daruri cu rol terapeutic.

Planse de colorat cu lacramioare

Coloreaza flori Diverse CC Fise didactice, jocuri Planse de colorat

1 Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *