Macheta “Poluarea solului”

Tema la ora de biologie: poluarea solului. Fiica mea a ales sa facă o machetă în care să încerce să reprezinte solul sub diverse aspecte, în urma unei poluari grave cu metale grele.

macheta_sol_poluat

Pentru aceasta machetă a avut nevoie de o bucată de placă de rigips, servetele, aracet (puteţi să folosiţi şi un amestec de făină cu apă), tempera şi condimente din bucătărie cu ajutorul cărora a reprezentat aspectul deteriorat al solului şi al faunei.

Cum procedaţi la realizarea machetei:

Pregătiţi multe şerveţele de hârtie pe care le scufundaţi intr-un amestec de aracet subtiat cu apă şi aplicaţi-le pe placa de rigips formând diferite denivelări. Cu ajutorul unui creion, formaţi câteva cărări pe toată suprafaţa plăcii şi reprezentaţi astfel solul crăpat.

Lăsaţi la uscat 24 de ore, după care aplicaţi vopsea, tempera sau acrilică, folosind culorile maro şi cărămiziu. Până nu se usucă vopseaua presăraţi condimentele pentru a da un aspect ruguros, degradat.

macheta_sol_poluat_cu_substante_chimice

“Aproape toate deşeurile solide sunt depozitate prin aglomerare sau aruncate la voia întâmplării pe sol.”

Solul este locul de întâlnire al poluanţilor: pulberile din aer şi gazele toxice dizolvate de ploaie în atmosferă se întorc în sol.”

Conditii de viata Diverse CC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *