Mai multe modele de floarea soarelui

La inceput de an scolar, mi-au venit in minte o multime de modele de realizare a minunatei floarea-soarelui si nu m-am putut opri din creat, pana cand am umplut sala de clasa a fetei mele cu multimi de flori de un galben puternic. Floarea-soarelui imi inspira, la fiecare vedere a ei, lumina, putere, gratie si personalitate.

In continuare, va prezint modelele si cate o mica explicatie despre modul cum pot fi confectionate..

Floarea-soarelui din hartie creponata, inspirata dupa un model prezentat de Marinela, este  confectionata din cerculete de hartie creponata, pliate in doua. Baza conului, format dupa pliere, se strange intre degete si se lipeste pe un disc de carton. La fel se procedeaza cu fiecare cerculet in parte, pana cand consideram ca floarea este suficient de stufoasa.

floarea_soarelui_din_hartie_creponata

Floarea-soarelui realizata din discuri de carton este confectionata, dupa cum spun la inceput, din doua cercuri de carton, pliate, de asemenea, in doua. Cu foarfecele, se decupeaza petalele, cum vedeti in imagine. Apoi, strangeti varful petalelor intre degete pentru a-i da forma ascutita.

floarea_soarelui_din_cercuri_de_cartonforma_pliere_floare

Floarea-soarelui cu petale decupate, este confectionata din bucati de hartie galbena> Decupati sub forma unor petale si lipiti-le pe un cerc din carton negru.

floarea_soarelui_din_hartie_colorata

Alta varianta de floarea-soarelui cu petale decupate este cea cu mai multe petale, din carton, lipite suprapus pe un disc mare.

floarea_soarelui_cu_multe petale_din_carton

Nota: Daca aveti suficienta rabdare, puteti sa taiati bucatele mici, neregulate, de hartie maro si sa le lipiti pe discul de carton. Astfel veti avea si semintele de floarea-soarelui.

Distractie placuta!

Hartie si carton Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *