Martisoare din hartie si panglicute

Este la indemana tuturor sa realizam martisoare din hartie si panglici colorate. In plus, mai folosim carton colorat si optional, lipici cu sclipici pentru a da mai multa stralucire. Daca de-a lungul anului va jucati cu cartoane colorate, panglici, hartii colorate, pastrati resturile, pentru ca din bucatelele ramase puteti sa faceti martisoare frumoase. Cu atat mai mult cu cat resturile de cartoane au forme taiate diferit sau sunt perforate cu perforator decorativ – flori, fluturi, inimioare, frunze. Despre cum sa realizati florile din fasii inguste de hartie, cititi in postul “Felicitari de martisor”.

Apoi, asamblati floricelele realizate, pe cartoane mici, colorate, chiar diferite intre ele. Daca nu au deja perforatii ornamentale, perforati voi in functie de ce reprezinta martisorul vostru. Puteti sa le lipiti direct pe cartonase si prindeti apoi snurul martisorului, cat mai estetic, cu un capsator. Daca doriti ca martisorele din hartie sa fie purtate in piept, atunci introduceti snurul martisorului printr-o petala a florii sau printr-o frunza, apoi capsati. Nu mai ramane decat sa la asezati intr-un pliculet transparent sau intr-un pliculet de hartie. Daca nu gasiti plicuri mici pentru martisoarele voastre, lipiti un plic de corespondenta, apoi taiati in jumatate. Obtineti astfel doua plicuri mici, numai bune pentru martisoare.


Pentru martisoarele din panglica aveti nevoie de panglica colorata de aproximativ 20-25 cm. Indoiti la mijloc panglica si petreceti in unghi de 90 de grade cate o jumatate a panglicii peste cealalta jumatate. Cand ajungeti la capete, eliberati unul din ele si tineti cu degetele doar unul singur, in timp ce, cu cealalta mana, impingeti in sus impletitura rezultata pana va ramane dimensiunea dorita a florii (trandafirului). Legati strans cu un snur de martisor, apoi taiati capatul lung al panglicii. E recomandat sa lasati putintel din capat ca sa puteti capsa floarea pe carton. Trebuie sa taiati oblic panglica pentru ca aceasta sa nu se destrame.

Ca sa intelegeti mai usor cum se fac trandafirii din panglica, urmariti video.

 

Lucru Manual Martisoare Martisoare quilling Quilling

8 Comentarii

  1. Foarte frumoase,felicitari.Te rog mult nu uita azi sa pui link-ul pe pagina de concurs,azi e ultima zi.Ti-am lasat adresa si unde ai facut postarea.Te pup.

  2. Am lasat linkul, Bea. L-am lasat la comentarii, atunci cand mi-ai spus, doar ca eu nu am o poza ptr ca nu m-am conectat la gmail si nu am blog pe blogspot. ma gasesti cu numele Amy. 🙂

  3. Amy,imi cer mii de scuze,mie si rusine ca….nu mai zic cum sunt,oleaca baba ramolita.Am vazut intr-un final .Imi cer inca o data scuze,vai ce rusine mie.Te pup.
    Ps.Imi plac tare mult martisoarele.

  4. 🙂 ma bucur ca-ti plac martisoarele.

    stai linistita, nu ai de ce sa-ti fie rusine. se intampla tuturor.

  5. Pingback: Martisoare cu flori din hartie « Creatii manuale-Amy Crafts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *