“Marul”|Card pentru inceput de an scolar

Incepe scoala! Probabil va bucurati si asteptati cu nerabdare sa va revedeti colegii, sa cunoasteti persoane noi, sa va faceti prieteni si, cu siguranta, va este dor de doamna invatatoare, sau cu timiditate, dar cu nerabdare asteptati sa o cunoasteti pe viitoarea doamna invatatoare, dupa ce ati spus adio gradinitei.

Cu multa vreme in urma, marul era simbolul recunostintei elevului fata de dascalul sau. Azi, marul oferit doamnelor invatatoare este pomenit in mod special in povestiri, benzi desenate, desene animate, deoarece in timpurile moderne copiii isi arata recunostinta fata de “doamna” oferind flori sau ciocolata.

Va propun sa reprezentam “Marul” prin lucru manual, sub forma de card (felicitare) sau ca un obiect decorativ ce poate fi cu usurinta atarnat in diferite locuri vizibile.

“Marul” poate fi oferit doamnei invatatoare, la inceput de an scolar, alaturi de un buchet de flori sau o cutie cu ciocolata.

Ce avem nevoie pentru a face un card/decoratiune pentru inceputul de an scolar

* carton imprimat rosu si verde, cu modele diferite (la sfarsitul articolului va ofer imaginile a ceea ce am imprimat eu. Imprimati pe carton gros, de calitate buna)

* carton maro

* panglica subtire (orice culoare)

* foarfeca

* aracet sau lipici cald

* fundite din diferite materiale sau din panglici colorate

Cum facem un card/decoratiune pentru inceputul de an scolar

Scoateti la imprimanta, pe carton, imaginile de mai jos ( modelele cu rosu, verde si sablonul marului). Copiati sablonul marului pe cartonul maro si decupati intocmai marimea desenata. Copiati sablonul si pe cartonul rosu, dar decutati cu aproximativ 3 mm mai putin decat marimea sablonului. La fel procedati si cu frunza si codita marului, dar folositi carton imprimat verde, pentru frunza si maro, pentru codita.

Pe cartonul imprimat rosu, desenati cu creionul “o umbra” pe care decupati-o cu o forfecuta sau cu cutter.

Pe cartonul maro lipiti capetii panglicutei, care va ajuta la atarnarea obiectului, lipiti cartonul maro pentru codita, lipiti cartonul rosu, apoi frunza gata decorata.

La sfarsit lipiti, cu aracet sau lipici cald, fundita.

SABLON MAR

Sursa foto: about.com

Pentru imprimat pe carton

Vezi si felicitari pentru profesori.

Anotimpuri Hartie si carton Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *