Mic coşuleţ din carton şi pâslă

Este timpul să vă învăţăm să faceţi şi un mic coşuleţ din carton şi pâslă pentru ouăle decorate de Paşte pe care le-am tot prezentat zilele acestea. Pentru acest model avem nevoie de o pâslă subţire, pe care o putem cumpăra de la magazinele de specialitate.

Cosulet din pasla si carton

Cosulet din carton si pasla

Ce avem nevoie pentru a face un coşuleţ de Paşte:

* carton pentru lucru manual

* pâslă de mai multe  culori

* lipici stick

* pistol de lipit cu tub de silicon

* foarfece

* câlţi verde pentru decorat sau fâşiuţe de hârtie verde

Cum facem coşuleţul din carton şi pâslă:

Un carton de mărimea A4 îl tăiem pe lungimea lui. Una dintre bucăţi o păstrăm pentru partea laterală a coşului, iar din bucata rămasă decupăm un cerc la dimensiunea dorită. Din cartonul lung formăm un cilindru, apropiind capeţii şi fixându-i cu lipici. Pe acest cilindru din carton aplicăm bucata de pâslă pregatită din-nainte. Pentru o stabilitate sigură este indicat să se foloseasca lipiciul cald. Din păcate, pâsla se lipeşte greu, deoarece lipiciul pătrunde in ţesătură şi timpul de uscare este mai mare, de aceea lipiciul cald este salvarea noastră.

Tot cu pistolul de lipit prindem bucata îmbrăcată în pâsla de discul din carton. Atentie, se lucrează repede, fiindca lipiciul cald se întăreşte aproape imediat.

Din pâslă tăiem o bucată mai lungă şi subţire care va fi mânerul coşului. Pe bucata de pâsla, lipim un carton de aceeaşi dimensiune, pentru a ţine mânerul rigid.

Se decorează cu flori din pâslă colorată, iar interiorul se umple cu iarbă artificială.

Lucrari pentru Paste Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *