Mini agenda pentru fete

Am realizat un nou model de mini agenda, ceva… altfel decat suntem obisnuiti sa gasim in magazine. Mini agenda pentru fete este usor de realizat si tinerele domnisoare o pot decora dupa cum le place, folosind ce au pe acasa. Nu au nevoie de multe materiale pentru a putea face o mini agenda. O pot lua la scoala si pot scrie pe ea notite importante, cum ar fi: zilele de nastere ale prietenelor, datele importante ale activitatilor lor sau alte evenimente de care trebuie sa-si aminteasca. Ea este si un cadou foarte frumos pentru prietene, deoarece mini agenda are un aspect placut, atractiv.

Ce avem nevoie pentru a face o mini agenda

* carton colorat

* carton alb (sau orice alta culoare contrast)

* carton imprimat (cu model)

* foi albe pentru scris

* panglica lata

* resturi de panglici inguste

* vas rotund sau compas

* glitter (lipici cu sclipici)

* inel de metal (suport de chei)

* foarfeca obisnuita

* foarfeca decorativa

* perforator

* adeziv

* scotch dublu adeziv

Cum facem o mini agenda

Gasiti prin bucatarie un vas rotund cu diametrul care doriti sa-l aiba agenda. Asezati vasul pe foile albe, trasati un contur cu creionul, apoi decupati. Faceti atatea cercuri cate pagini doriti sa contina agenda voastra.

Cu acelasi vas, conturati alte doua cercuri pe un carton colorat si decupati. Acestea vor fi copertele agendei.

Pe cartonul de culoare contrastanta (alb, in cazul nostru) trasati un cerc putin mai mic decat cel al copertei si decupati cu foarfeca decorativa.

Pe cartonul imprimat cu model decorativ desenati o inima si decupati-o. In interior, la distante egale de marginea inimii, crestati cu o foarfeca sau un cutter, doua fante. Prin aceste fante veti petrece panglica. Fantele trebuie sa fie de dimensiunea panglicii (latimea ei).

Aveti toate partile componente pregatite. Mai ramane sa le montati.

Prindeti panglica pe spatele cartonului alb, cu scotch dublu adeziv. Capetii panglicii trebuie sa ramana inspre voi. Mai aplicati bucati de scotch dublu adeziv pe spatele cartonului alb si lipiti de una dintre coperte. Dupa ce ati fixat bine cartonul alb, decorativ petreceti panglica prin fantele inimioarei. Incepeti cu un capat al panglicii si petreceti-l printr-o fanta (incepeti cu cea din stanga), pe sub inima, apoi pe deasupra ei o petreceti prin cea de-a doua fanta. La fel procedati si cu celalalt capat al panglicii, dar de data aceasta incepeti cu fanta din dreapta. Intai pe sub inimioara, apoi pe deasupra, prin fanta urmatoare. Capetii panglicii ii asezati cum doriti si ii fixati cu scotch de spatele inimioarei.

Lipiti inimioara de cartonul alb. Decorati-o cu glitter (lipici cu sclipici).

Perforati la un singur capat toate hartiile albe pentru scris si copertele agendei. Aveti grija sa perforati la aceeasi distanta de margini. Introduceti inelul de metal si decorati-l cu resturi de panglicute colorate. Panglicutele le legati nod pe inel.

Distractie placuta!

Hartie si carton Lucrari de Dragobete Lucru Manual

6 Comentarii

  1. Multumesc!
    Asa cred…cand sa spun ca am inteles notiunea de scrapbooking, gasesc o observatie undeva si din nou parerea mea este incerta. 🙂

  2. Amy, o sa-ti trimit prin E-mail o creatie crapbook care pe mine m-a impresionat nu doar prin rezultatul final, ci prin multitudinea de tehnici care au fost folosite intr-o singura lucrare si culmea care sa aiba un final fericit! Zi frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *