Noi modele de coroane pentru printi si printese

Primul articol in care va prezentam o coroana potrivita micilor printi si printese de acasa este acesta. Bineinteles ca fetita mea a vrut sa-si faca si alte modele de coroane asa ca ne-am asezat la masa de lucru. Eu am decupat forma coroanelor si una din ele a decorat-o ea cu carioci ci creioane colorate. Aceste coroane pentru printi si printese nu au nevoie de multe elemente pentru decorat. Este important cum le decupati si le colorati.

Ce avem nevoie pentru a face coroane pentru printi si printese

* carton alb

* foarfeca

* creion simplu

* creioane colorate si carioci

* capsator sau lipici

* pon-pon

* lipici cald (suplimentar)

Cum facem coroanele pentru printi si printese

Coroana alba

O coala de carton alb o taiem in doua, pe lungime. Cu creionul desenam conturul, dam forma coroanei si decupam. Tot cu creionul simplu desenam pe carton modelele care vrem sa le coloram cu cariocile. Coloram… In functie de marimea capului, capsam, intre ele, cele doua parti ale coroanei. Aceasta operatiune trebuie sa o faca un adult. Pon-poanele le lipim cu lipici cald.

Coroana galbena

Noi am zis ca aceasta coroana este  potrivita pentru printi. Dintr-o jumatate de coala de carton alb, taiat pe lungimea lui, plus o fasie ingusta de aproximativ 2 cm, am realizat coroana pentru printi. Se deseneaza pe carton modelul dorit apoi se capseaza fasia ingusta de marginile cartonului colorat. Rezulta o coroana inalta doar in fata.

Fetita mea se joaca impreuna cu prietenii ei cu aceste coroane, fie ca are invitati baieti, fie fetite, ea are pentru fiecare o coroana. Ele pot fi folosite si la serbari sau petreceri pentru copii.

Hartie si carton Jucarii Lucru Manual Serbari si Carnavaluri

6 Comentarii

  1. De unde pot lua lipici cald si ponpoane? Cred ca piticii mei ar fi foarte incantati de experimentul asta…

  2. Buna, Ioana! Lipici cald, adica pistol de lipit cu tub de silicon. Acesta se gaseste in magazine cu ustensile pentru gospodarie, chiar si la Baumax este. Nu e nevoie sa cumperi un pistol de lipit si tub silicon doar ptr o coroana. Se poate folosi si aracet sau prenandez, doar ca nu se lipeste la fel de repede.
    pampoane sau cum le-o spune corect, se gasesc in magazinele de hobby-uri, insa si pe acestea le poti inlocui. faci bile din vata si le umezesti cu aracet diluat cu apa. poti folosi vata colorata, din aceea folosita ptr demachiant.
    Spor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *