Nuielusa lui Mos Nicolae

Se ştie că în noaptea dintre 5 şi 6 decembrie vine pe furiş unul dintre cei mai iubiţi moşnegi: Moş Nicolae, moş care aduce daruri copiilor cuminti şi nuieluşe copiilor neascultători. Nuieluşele sunt doar ceva simbolic, copilul trebuind să înţeleagă că dacă nu are grijă să-şi schimbe comportamentul atunci Moş Crăciun nu îl va vizita, şi sub bradul cel frumos împodobit nu va găsi nici un cadou cu numele lui scris pe el.

Astăzi am să vă prezint o nuielusă pe care o pot confecţiona atât cei mari cât şi cei mici(4-5 ani), nuieluşă ce se poate realiza în cadrul activităţilor practice.

Avem nevoie de o nuieluşă,

mai dreaptă sau de ce nu una strâmbă, fundiţe, spray auriu, argintiu sau bronzul de pe vremea când lustruiam sobelele din bucătărie, lipici sau aracet, floricele de porumb sau polistiren.

Cum facem o nuieluşă


1.      Vom curăta nuiaua şi o vom vopsi auriu sau argintiu cu pensula sau folosind spray-ul.(această etapă va fi efectuată de un adult);

2.      Luăm câte o floricică de porumb sau o bucăţică de polistiren, introducem un capăt în pasta de lipit după care o vom lipi de nuieluşă;

3.      După ce s-au lipit adăugăm fundiţa şi eventual una sau câteva panglici colorate, în funcţie de imaginaţia fiecăruia.

Această nuieluşă va putea fi un dar simbolic făcut de copii pentru părinti, fraţi mai mari sau mai mici.

Articol scris de Daniela Rus

Craciun, Mos Nicolae, Anul Nou Lucru Manual

2 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *