O zi din “Saptamana Altfel”

Cand am aflat de saptamana din “Scoala Altfel” m-am entuziasmat mai tare decat un copil si m-am bucurat ca, in sfarsit, sistemul de invatamant din Romania vine cu ceva nou si benefic in acelasi timp, in folosul copiilor. Scopul acestei saptamani este, dupa parerea mea, de a descoperi si in alt mod din tainele invataturii, nu doar prin metode traditionale ci si prin metode individuale, interactive, artistice, prin comunicare, prin exercitarea unor abilitati si altele si foarte important, d.p.m.d.v., de apropiere intre copii si intre copii si cadre. Libertatea de “a face” intr-un mod placut si atractiv nu poate oferi decat satisfactie.

Si Casuta Copiilor s-a implicat intr-o zi din “Saptamana Altfel” cu ce altceva decat cu lucru manual. Cu mare bucurie si nerabdare, ne-am echipat cu cartoane colorate, sabloane, elemente decorative si ne-am asezat la masa. Am pregatit sabloane pentru “Iepuras din plic”, urechi de iepuras, felicitari, semne de carte. Am inceput cu grupa pregatitoare A, grupa fetitei mele. Ne-am impartit pe grupe si fiecare a lucrat altceva, la alegere.

Felicitari de primavara, cu iepuras

Iepurasi din hartie

Iepurasi pe paie de baut

Semne de carte

Nu am reusit sa facem tot ce ne-am propus, deoarece copiii, dupa ce si-au terminat lucrarile incepute, au vizitate si alte ateliere pentru a participa la activitatile lor: pictura pe oua, dansuri, diapozitive s.a. In acelasi timp, alte grupe de copii au venit la atelierul nostru de creatie si s-a procedat la fel pana ce toti copiii au vizitat toate atelierele pregatite pentru ei in gradinita. Nici poze nu am reusit sa facem prea multe, copii au fost mult mai multi decat se vad in poze, chiar ajunsesem sa nu mai avem loc la mese. Au ramas urechile de iepuras pe care le vor face cand se intorc din vacanta.

A! Ajutorul meu cel mai important a fost chiar fetita mea, Oana – 6 ani, care i-a indrumat pe copii la confectionarea iepurasului din hartie. Sa vedeti ce mandrie pe noi! 🙂

A fost distractiv si mai ales o deosebita placere sa lucrez cu copii de mai multe varste, sa le urmaresc creativitatea si sa ma bucur cu toata inima de incantarea lor.

Expozitie grupa pregatitoare A

 

 

 

atelierul offline al casutei Diverse CC Lucrari pentru Paste Lucru Manual

5 Comentarii

  1. Ce minunatie de ateliere si cat de frumoase sunt creatiile!Chipurile copiilor sunt toate numai zambete! 🙂 Cu asa activitati tot sa incepi vacanta! O idee minunata! Felicitari Amy! Felicitari Oana! 🙂

  2. Felicitări pentru această super activitate!
    Sunt viitoare mămică şi aştept cu nerăbare ca micuţul meu să participe la astfel de activităţi 🙂

  3. Pingback: De ce nu le-a placut unor profesori “Scoala Altfel”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *