Om de zapada din tub de carton

Mai confectiez astazi un om de zapada si cred ca ma opresc sa mai fac asta :).  Sunt atat de frumosi ca nu pot sa ma abtin sa nu fac tot mai multe modele. Omul de zapada de azi este facut dintr-un tub de carton ramas de la servetele de masa.

Aveti nevoie de:

1. tub de carton

2. o coala alba de hartie, marime A4

3. lipici

4. hartie glasata

5. panglicuta sau optional hartie creponata pentru fular

6. hartie creponata

7. creioane colorate rosu si negru (optional)

Daca tubul de carton este mai lung decat coala alba de hartie, taiati din tub pana ajunge la dimensiunea dorita. Aplicati lipici pe hartia alba si rulati-o in jurul tubului. Infasurati o panglicuta in jurul tubului, care sa imite fularul de la gatul omului de zapada. Daca nu aveti panglicuta, faceti prin rasusire, din hartie creponata, un snurulet si infasurati-l pe acesta in jurul tubului de carton. Legati snuruletul sub forma de fundita.

Din hartie glasata decupati ochii si nasturii. Puteti sa folositi perforatorul pentru a da forma rotunda sau, si mai bine, daca aveti perforator cu forma de steluta sau de inimioara, folositi-l. Omul de zapada va fi cu atat mai original. Lipiti ochii si nasturii, desenati cu creionul rosu doi obrajori rotunzi, gura omului de zapada si nasul.

Din hartie glasata faceti un con care va reprezenta caciula omului de zapada. Aplicati lipici la varful conului. Dupa ce s-a uscat lipiciul, taiati putin de tot din varful conului atat cat sa permita sa patrunda hartia creponata care va fi motul caciulitei. Aplicati putin lipici de jur imprejurul tubului, pe partea superioara pentru a prinde caciulita.

Anotimpuri Hartie si carton Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *