Ou de Paşte decorat cu şerveţel

Din seria metode de decorare la rece a oualor de Paşte face parte şi această tehnică de decorare cu şerveţelul. Tehnica de lucru se numeşte decoupage şi constă în aplicarea unor anumite tipuri de hârtie – în mod special şerveţelul – pe suprafeţe plane, pentru a le decora. Pentru acest lucru aveţi nevoie de un lipici special pe care îl găsiţi la magazinele de hobby-uri însă, pentru suprafeţe mici puteţi sa folosiţi, fără nicio problemă, aracetul.

Ou decorat cu servetel

Ou decorat cu servetel

Ce avem nevoie pentru a decora un ou cu şerveţelul:

* un ou fiert şi răcit

* şerveţel din hârtie în 3 straturi – modele la alegere

* aracet, foarfece, pensulă

Materiale necesare decoupage

Materiale necesare decoupage

Cum decorăm un ou cu şerveţelul:

Din şerveţelul ales decupăm forma pe care dorim să o aplicăm pe ou. Desprindem toate straturile de şerveţel ca să rămână doar primul strat, cu model, pe care îl vom folosi pentru decorare.

straturi_servetel

Cu pensula, aplicăm aracet doar pe suprafaţa pe care dorim să o decorăm, atât cât este şi modelul decupat din şerveţel. Punem modelul de şerveţel peste ou şi mai aplicăm un strat de aracet peste el cu atenţie, deoarece şerveţelul se rupe foarte uşor. În cazul în care aveţi defecte pe şerveţel improvizaţi cu tempera un desen sau lipiţi floricele perforate din hârtie.

ou_decoupage

Vă mai aşteptăm!

Lucrari pentru Paste Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *