Papusi in costum din etamina cusuta

Bine v-am regasit, dragi cititori! Am ramas datoare sa va prezint papusile imbracate in costum din etamina cusuta pe care le-am facut impreuna cu copiii la atelierul trecut. Au iesit atat de frumoase incat abia am asteptat sa ne decoram casa cu ele. Se pot aseza in bucatarie, fie sprijinite de un suport, fie agatate de un maner. Fetita mea le-a atarnat de manerul usii din camera ei.

Papusile sunt realizate din linguri de lemn si au costume din etamina cusuta, deoarece am dorit sa interpretam portul national al romanilor, atat cat s-au priceput copiii de 8-9 ani. Parerea mea este ca au scos la iveala cei mai frumosi romanasi.

papusi_cu_etamina_cusuta

Ce avem nevoie ca sa facem papusi:

* linguri din lemn

* etamina

* rafie colorata, pentru maini – se poate folosi si fir de ata groasa

* ac (de preferat din plastic) si ata pentru brodat

* fir gros de ata, pentru par

* panglica tricolor

* carioci

* lipici cald

Cum facem papusile:

Impletim rafia si formam mainile papusilor. Pe etamina trasam cu carioca niste linii intrerupte, oblice sau in zig-zag pentru a indruma copiii cand vor coase. Ei vor putea urmari carioca si pe spatele etaminei.

linguri_lemn

cusatura_simpla_pe_etaminaImbracam lingurile de lemn si pentru ca etamina sa nu alunece o fixam cu lipici cald. Prindem la mijloc panglica tricolor. Desenam, cu carioca, detaliile fetelor.

papusi_nefinisateDin fire de ata groasa realizam parul pe care il lipim, de asemenea, cu silicon, Daca dorim, papusilor putem sa le confectionam basmale din hartie creponata, caciulite din carton si fire de ata neagra maruntita sau doar le aplicam floricele in par.

papusa_romancuta_costum_etaminaVa mai asteptam!

1 Decembrie Decoratiuni Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *