Porumbul | Lucru manual

Cum facem porumbul la lucru manual

Pentru inceput, copiati la imprimanta imaginea de mai jos. Daca nu aveti imprimanta este foarte usor sa desenati chiar voi pe hartie, un porumb. Priviti imaginea si lasati creionul sa alunece pe hartie. 🙂

Materiale necesare pentru a face porumbul la lucru manual

In continuare, pregatiti-va cele necesare: hartie creponata galbena, hartie glasata verde sau utilizati doua frunze verzi pe care le gasiti in natura, lipici si foarfeca. Din hartia glasata verde, sau din frunzele adunate de afara, decupati forma necesara pentru a reprezenta panusul porumbului, frunzele verzi. Lipiti-le pe plansa de lucru, peste frunzele desenate.

Hartia creponata galbena o taiati in fasii inguste de 0.5 cm, lungime aproximativ 4-5 cm. In continuare, luati fiecare fasie in parte si rotunjit-o in palma, adica sifonati-o. Aplicati lipici pe portiuni mici, pe desenul care reprezinta stiuletele porumbului si lipiti bilutele de hartie galbena.

Eu nu am avut la indemana hartie creponata galbena si am folosit hartie glasata, dar se lucreaza mai greu cu ea. Copiilor mici le este greu sa mototoleasca hartia, de aceea e indicata hartia creponata.

Distractie placuta!

Lucrari diverse Lucru Manual

3 Comentarii

  1. sun ionela colega lui diana si imi place mult de tot blogul dumneavoastra este foatre fain 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *