Poveste de Paste

Cu multi ani in urma o barca plutea pe mare. La bord era un iepuras micut cu urechi mari. Intr-o zi se plimba prin gradina si a fost capturat si condamnat la tocana. Acum statea trist si isi astepta soarta.

Intr-o noapte niste maini mititele l-au asezat intr-un cos si l-au lasat sub punte departe de ochii oamenilor.

Urechile mari ale iepurasului s-au vazut libere sa exploreze din nou aventura si distractia.


Si chiar distractie si aventura a gasit.

A petrecut multe anotimpuri fericite cu micutele maini pe barca. Ei erau foarte fericiti si cresteau mari si puternici. Dar chiar cand vara se apropia de sfarsit iepurasul nostru era pe cale sa se trezeasca intr-o noua aventura.

Era noapte pe mare.


Urechi mari si micutele maini se leganau incet . Deodata totul s-a schimbat. Sageti de fulgere tasneau din nori furiosi peste ocean.

Valuri monstruoase agitau marea.  Barca se rasucea precum leaganul unui bebelus.

Iepurasul a fost smuls din barca agitata si aruncat in valurile marii. Norocul lui cel mare a fost ca alaturi de el a aterizat si un cos. Astfel de lucruri se intampla in aventuri.

Pana in momentul in care norii au fost alungati, aceasta aventura  a fost cam umeda pentru un iepuras intr-un cos pe mare. Norocul lui a fost ca a avut companie un cuplu de prieteni cu urechi plate, doi delfini. S-au agatat de cosul iepurasului si l-au tras dupa ei pana pe malul unei insule pline de verdeata


Insula Pastelui

Aceasta oaza primavaratica era perfecta pentru iepurasul nostru cu spirit de aventura.

Era plina de viata, dragoste si magie a Pastelui.

Si ce este magia Pastelui? Este cel mai dulce moment.

De exemplu, in Insula Pastelui, picaturi dulci de roua saruta dimineata frunzele. Pasarile colibri se distreaza culegand bombone din toate florile. La cea mai mica atingere, din vrejurile fasolei, se deschid pastai pline cu jeleuri, iar fructele de ciocolata se lasa mangiate de vant.


Magia Insulei Pastelui nu se opreste aici, la suprafata pamantului. In adancurile apei care inconjoara insula, traiesc corali colorati, bureti cu aspect spectaculos si multe alte creaturi  ce pareau facute din plus, pasla si spuma in atelierul pentru lucru manual.

Dar mandria acestei insule erau copacii cu popcorn. In fiecare an, cand este solstitiu de primavara, floricelele din pom se transformau in fructe..Aceste fructe sunt de fapt oua rosii, galbene, roz, verzi, purpurii, portocalii si albastre. Un curcubeu de culori si arome peste munti si vai incanta ochii tuturor.


Iepurasul urechi mari a fost foarte fericit in noua lui casa.

Intr-o noapte cu luna plina, in toiul primaverii, un crab scripcar canta un cantec care risipi ceata de pe amintirile iepurasului.

Isi aminteste valul de aventuri alaturi de acele maini micute care i-au readus dragostea si pofta de viata, care i-au reaprins zambetele si speranta.

Isi aminteste intreaga lume de partea cealalta a insulei fermecate, de pamantul care renaste in fiecare primavera, si cum omenirea renaste cu fiecare micuta mana.

In dimineata urmatoare cand a rasarit soarele, iepurasul a conceput “Marele Plan”. Va recolta primavara dulce a Insulei Pastelui pentru toti copiii din lume!

A cerut ajutor de la toate animalutele cu blana si de la inaripatele insulei sa stranga minunatiile dulci ale insulei.

Marea stralucea in multe culori datorita activitatii neintrerupte. Calutii de mare, broastele testoase, crabi strangeau in cosulete acele creaturi smechere.

La sfarsitul saptamanii cea mai mare flota care putea fi vazuta vreodata ridicase ancora de pe Insula Pastelui.


Iepurasul de Paste sari intr-un cos si echipajul porni in toate cele patru zari pentru a imparti bucuria si bogatia recoltei care renaste din mana in mana.


Paste fericit!

O poveste dupa Mike Gralish-The Adventurous Bunny and Easter Island.

Originalul il gasiti pe siteul learningbox.com

Diverse CC Povesti si povestiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *