Poveste de toamna: Nelinistea unei frunze

Va invitam la lectura: Poveste de toamna-Nelinistea unei frunze este o poveste simpla, usor de lecturat, pentru copii prescolari.

Micuta frunza tot ofta si plangea de fiecare data cand o adiere de vant trecea pe langa ea. Creanga de care era prinsa o intreaba:

-Care este problema, micuta frunza?

-Vantul mi-a spus ca intr-o zi ma va rupe si ma va arunca pe pamant si voi muri.

Crenguta a spus despre necazul frunzei crengii de care era prinsa, iar creanga a spus pomului.

Cand pomul a auzit asta, a fosnit tot si a transmis mai departe frunzei:

-Nu-ti fie frica. Tine-te bine si nu vei pleca pana cand nu vei vrea tu.

Frunza s-a oprit din suspin si s-a cuibarit langa celelalte surate, iar cand vantul trecea pe langa ea, canta si dansa bucuroasa.

Si asa a trecut toata vara pana in octombrie.

In zilele insorite de toamna, micuta frunza a vazut in jurul ei o multime de frunze care devenisera foarte frumoase. Unele erau galbene, unele stacojii, altele aveau dungi cu ambele culori.

Micuta frunza a intrebat copacul ce s-a intamplat cu celelalte frunze. Si copacul a spus:

-Toate aceste frunze sunt gata sa zboare si de bucurie s-au imbracat in aceste culori.

Atunci micuta frunza a inceput sa-si doreasca sa plece si ea si s-a gandit ca i-ar placea si ei sa aiba o culoare la fel de frumoasa. Incetul cu incetul, micuta frunza s-a imbracat si ea in culorile toamnei. A privit ramurile si a intrebat mirata:

-O, ramuri! de ce aveti culoare de plumb, iar noi de aur?

-Noi trebuie sa pastram pe noi hainele de lucru, pentru ca noi mai avem de muncit. Hainele voastre sunt de vacanta, pentru ca sarcinile voastre s-au incheiat, au declarat ramurile.

Dar apoi, un puf mic de vant a venit si frunza s-a lasat luata de adierea lui. Vantul a rasucit frunza in aer ca pe o scanteie de foc. Micuta frunza a alunecat usor jos, pe pamant, alaturi de alte sute de frunze si a cazut intr-un vis si niciodata nu s-a trezit sa-l povesteasca.

Diverse CC Povesti si povestiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *