Printesa din dulap

Oana a participat cu o poveste la concursul   si a castigat concursul, in luna iunie. Premiu a fost o imagine realizata dupa povestea ei. Revista Tus…ghidus pune la dispozitie cateva cuvinte cu ajutorul carora copiii trebuie sa inventeze o poveste. In fiecare luna, alte cuvinte, alti castigatori.

Printesa din dulap

Traiau odata doi zmei frati. Noaptea mergeau sa fure oameni si sa-i puna sa munceasca pentru ei. Un zmeu, pe care il chema Albert, a furat-o pe printesa Oana si a incuiat-o intr-un dulap ca sa nu iasa niciodata. Zmeul avea un mielusel pe care l-a pus paznic la printesa.
Celalalt zmeu, pe care il chema Edi, nu era de acord sa o tina pe printesa incuiata. Zmeul Edi avea in gradina un pom care facea mere. In fiecare dimineata lua cate un mar si-l ducea printesei.
Printesa era foarte amabila cu zmeul Edi si era bucuroasa ca primeste in fiecare zi un mar gustos.
Intr-o zi, cand zmeul Albert era plecat de acasa, fratele lui a venit la printesa Oana sa-i aduca un mar dulce. Printesa l-a pacalit pe zmeu sa intre in dulap langa ea sa manance marul impreuna. Printesa sireata a iesit din dulap si l-a incuiat pe zmeul Edi.
Marul care l-a primit de la zmeu l-a aruncat cat mai departe, ca sa se duca mieluselul dupa el sa-l manance.
Printesa a fugit acasa, la palat.
Sfarsit!

 

Bineinteles ca nu a stiut Oana sa formuleze singura intreaga poveste. A inventat-o sprijinindu-se pe intrebarile ajutatoare. Nu este prima poveste a Oanei. Are deja un palmares. 🙂

Diverse CC Povesti si povestiri

4 Comentarii

  1. Wow, felicitari Oana pentru asa o poveste si mai ales pentru premiu. Ai doua fetite minunate si talentate, draga Amalia, ele iti sunt sursa de inspiratie tie dar si tu lor. Bravo!

  2. Ce frumos ai spus-o, Valy! Chiar suntem surse de inspiratie una alteia. Nu stiu ce ne-am face una fara alta. 🙂

    Pupam cu drag!

  3. Wow! Felicitari!! E nemaipomenit! Mii de aplauze si flori talentatei Oana, iar tie imbratisari calde si toata bucuria din inimile noastre! Sunteti minunate!!! Ne faceti numai si numai surprize incantatoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *