Proiectul “un copil, un copac”

Proiectul “un copil, un copac” initiat de portalul zibo.ro consta in plantarea unui pomisor de catre prescolari, dar si de catre elevi din scolile generale si licee.

Acesta va avea loc intre 2-6 aprilie 2012, saptamana declarata de Ministerul Educatiei o “Saptamana altfel”,  perioada in care nu se vor organiza cursuri, ci activitati ecologice. Ca “premiu”, fiecare copil va primi diploma de ecologist si certificat de tutore al copacului, caruia ii va putea da un nume.

Proiectul are o intindere nationala si e inscris in concursul Pepsi Refresh, unde tinteste una din primele 10 pozitii, pentru a fi prezentat in marea finala, in fata juriului compus din Cabral Ibacka, Cristina Bazavan si Mihai Dobrovolschi,  unde miza e premiul cel mare, de 20.000 de euro.

Portalul zibo.ro este unul din cele mai iubite site-uri cu si pentru copii, miile de utilizatori inregistrati fiind implicati pana acum in proiecte precum “saptamana familiei, saptamana fara TV”, “Schimb de jucarii” impreuna cu Cabral, sau concursul de majorete pentru nationala de rugby a Romaniei. 

Motivatia?

“Daca vrei sa prosperi pentru un an, cultiva grau.
Daca vrei sa prosperi pentru zece ani, cultiva copaci,
Daca vrei sa prosperi pentru o viata, cultiva oameni.”
(Proverb chinezesc)

Daca iti place proiectul sustine-l in concurs accesand acest link.

Conditii de viata Diverse CC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *