Puzzle-uri usoare pentru copii mici

Fetita mea (6 ani) iubeste jocurile de logica, creative, acele jocuri care te obliga sa gandesti, sa te concentrezi si care, la finalul lor, iti aduc satisfactia lucrului bine facut, dus la bun sfarsit. In aceasta categorie intra si puzzle-urile. Face puzzle-uri usoare de la varsta de 4 ani. A inceput cu cele pe calculator, si veti vedea si de ce. Daca voiam sa facem puzzle-uri din carton, se descuraja repede, ne cerea ajutorul si daca nu puteam sa ne jucam cu ea, le abandona. Am incercat sa-mi dau seama de ce prefera jocurile de puzzle pe calculator si nupe cele din carton. Cele de pe calculator  le usureaza mult gandirea, fiindca jocul este astfel programat incat sa nu te lase sa asezi piesa decat in locul potrivit. Un alt motiv este ca acele puzzle-uri de calculator au piese putine, la alegere, intre 9-12-15-20 bucati, iar imaginile sunt simple, in culori contrastante.

Tinand cont de toate aceste avantaje am inceput sa colind magazinele de specialitate in cautarea unor jocuri puzzle-uri potrivite pentru copiii mici. M-am oprit asupra celor de la Noriel si D-Toys.

Puzzle-urile Noriel, sub forma de cuburi (3D), sunt ideale pentru copii de 6-7 ani, deoarece din piese putine, 20 bucati, pot realiza 6 imagini diferite. Imaginile reprezinta fragmente din povestile iubite de copii: Alba ca Zapada, Pinocchio, Capra cu trei iezi, Tom si Jerry sau cu animale domestice, animale salbatice s.a. Imaginile sunt putin cam prea incarcate, in mod special cand este vorba de natura. Toate detaliile acelea pot incurca, insa cu putin ajutor, copiii se vor descurca de minune. Preturile sunt foarte bune. daca le comanzi online, direct de la Noriel, le cumperi cu 16 lei, dar poti urmari reducerile si poate reusesti sa le cumperi mai ieftin. In magazine de specialitate si in librarii, aceste puzzle-uri 3 D de la Noriel costa in jur de 18 lei.

Puzzle de la Noriel- cuburi (3D)

Alba ca Zapada

Pinocchio

Puzzle-uri de la D-Toys – ofera o gama extrem de variata, pentru toate gusturile, pentru toate varstele si pentru toate buzunarele. Colectia “My first puzzle 12” este exact ce ai nevoie pentru copilul tau care abia invata sa se joace cu astfel de jocuri. Imaginile sunt simple, piesele “fac diferenta” in ochiul privitorului si sunt in numar de 12, numarul perfect de piese de puzzle, pentru copii mici.

Cu ce ne jucam noi, acasa, de la D-Toys? Cu jocuri magnetice , pe care eu le numesc puzzle-uri magnetice, deoarece ele au cam aceeasi structura ca un joc de puzzle. Ei le numesc jocuri magnetice deoarece pachetul contine si alte piese in afara celor de puzzle. Intr-un joc de puzzle magnetic gasiti: tabla metalica+cateva modele (fundaluri), figuri magnetice stantate, suport din lemn pentru tabla de joc.  Figurile magnetice se aseaza peste hartia model (fundal) intregind astfel imaginea (o imbraca).

Jocuri magnetice (puzzle) de la D-Toys

Forme geometrice

Meserii

De Oana pot sa uit si cateva ore, in camera ei, atunci cand face puzzle sau se joaca cu jocurile magnetice. Se concentreaza intr-atat incat nici nu-si da seama cum trece timpul.

Despre jocuri si jucarii Diverse CC

2 Comentarii

  1. Minunate jocuri si tte dezvolta imaginatia, indemanarea si creativitatea. Gasesc ca aceste jocuri sunt foarte importante de la varste mici. Foarte util articolul!

  2. Puzzle uri 3D avem deja doua seturi , cuburi mai mari si mai mici. Dante a inceput sa avanseze rapid in a rezolva puzzle urile asa ca in curand va trebui sa imbogatim colectia. Si acelea magnetice mi se par foarte interesante si utile pentru micuti, sigur voi achizitiona si eu unul cat de curand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *