Revista Tus… ghidus cu povesti si poezii audio si video

Revista Tus …ghidus este revista online pentru copii, in care gasiti povesti si poezii AUDIO si VIDEO!!!

Sa va spun cat de bucuroasa am fost cand am descoperit revista?! Va spun!

Mai sunt cateva luni si Casuta Copiilor implineste 3 ani de activitate, timp in care am tot incercat sa ma documentez de pe internet cu materiale potrivite timpului liber al copiilor mei. Am gasit multimi de planse de colorat, am colectionat activitati practice, muzica pentru copii, jocuri de toate felurile, dar niciunde povesti audio si video. Chiar am deschis o pagina, care nu este publicata, intitulata “povesti pentru copii”. Dar de unde povesti pe care sa nu le citeasca parintii? Este plin internetul de povesti pentru copii, clasice sau povesti noi, dar toate sunt in format tiparit, iar parintii nu pot chiar mereu sa satisfaca cerintele picilor lor de fiecare data cand ei isi doresc sa auda o poveste. Eu, de aproape 6 ani, cred ca am spus sute de povesti pana acum, majoritatea inventate de mine. Sa nu va spun… ca unele erau chiar de “rasu-plansu” din lipsa de inspiratie sau de dispozitie, dar cum dorinta piticutului meu pentru mine este ordin, cu jumatate de gura, cu ochii inchisi lalaiam o poveste inainte de culcare.

Cautand pe internet cu totul si cu totul altceva am descoperit revista Tus – revista online pentru copii. In primul rand m-a atras prin colorit, prin dragalasele imagini ale  personajele Tus. Apoi, am dat click pe unul din personaje si acesta a inceput sa cante la instrumentul lui muzical. Am dat click pe urmatorul personaj… si tot asa pana la ultimul. De entuziasm am strigat-o pe Oana si, cu ea in brate, am inceput sa cercetam site-ul.

Povesti

Rochia de puf, Cantecel pentru Ghighi, Creionul fermecat, Dragostea Papadinei, Poveste de Craciun, Cine este Omul de Zapada?, Regele Harbuz si multe alte povesti ne-au intampinat fiecare cu cate o iconita foarte frumos desenata si colorata. Am luat aleator povestile si le-am deschis. Cele mai multe erau povesti video si audio. Bineinteles ca ne-au incantat povestile video cu atat mai mult cu cat imaginile, cum am mai spus, sunt deosebit de frumoase.

Nu ne mai saturam si vroiam sa descoperim cat mai repede ce mai ascunde revist Tus Ghidus, asa ca am iesit de la povesti si am deschis Poeziile . Aceeasi surpiza si la poezii. Atat de multe poezii, atat de frumos ilustrate, animate si… ce sa mai spun de interpretare!

Oana voia sa urmareasca povestile, eu voiam sa cercetez mai departe, asa ca am rugat-o frumos-frumos sa-mi mai dea o clipa de ragaz sa trec repede peste Benzile desenate, Jocuri, Concurs care are loc in fiecare luna si pune imaginatia copilului la incercare. I-am spus Oanei de concurs, dar dupa ce i-am zis cuvintele cu care trebuia sa compuna un text, o mica povestioara, a zis ca sunt prea grele pentru ea si m-a intrebat daca pot sa o ajut. Mi-am dat seama ca trebuia sa o lasam pe altadata asa ca i-am promis ca vom participa la concursul lunii iunie. Iata ca luna iunie a sosit, asa ca de maine incepem sa compunem. De data asta sunt cuvinte mai usor de inteles pentru ea si cred ca se va descurca foarte bine.

Bineinteles ca a trebuit sa ma retrag de la calculator sa o las sa urmareasca povestile revistei Tus Ghidus. Le-a deschis pe rand, si-a asezat capul pe brate si… a ascultat. Eu o auzeam din camera cum vorbeste cu personajele, cum le canta, cum le raspunde. Daca era dupa ea ar fi stat si ar fi urmarit toate povestile de pe site, dar…noh, nu este voie. Tot ce este bun se consuma moderat. 🙂

Diverse CC Povesti si povestiri

5 Comentarii

  1. Hei! interesant articol! Totusi, din cele cateva sute d epovesti inventate de tine, ai cateva destul de grozave ca sa ne incanti cu o carte de povesti pentru copii? Vom fi primii tai sustinatori si cititori!

  2. 🙂 ce simpatica esti! Am! Am si scris cateva aici pe blog si unele le am inca in memorie. Tot imi spun ca le voi scrie candva. Poate la pensie…

  3. 🙂 inc-o viata de-as avea!
    Va trebui sa o fac si pe asta ca e pacat sa-mi pierd ideile. Multumesc pentru incurajari. Foarte mult conteaza cand cineva te indeamna si are incredere puterile tale. Ptr mine conteaza enorm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *