Sa ne jucam de-a arheologii

Continui sa va propun jocuri si activitati de vara pentru copii. De data asta ce-ar fi sa ne jucam de-a arheologii?

Cum ne jucam de-a arheologii

Jocul este mai distractiv daca participa la el cel putin doi-trei copii. Ei au nevoie si de supravegherea si indrumarea unui adult, intai ca trebuie ajutati cu asamblarea pieselor apoi, pentru ca am observat ca unii copii nu stiu sa se joace. Ei au nevoie de idei noi si, pana descopera partea distractiva a unei activitati, este bine sa le fim alaturi.

Luati mai multe vase vechi de lut care nu mai trebuiesc sau ghivece de flori vechi pe care apoi le decorati cu markere permanente sau cu vopsea. Faceti pe fiecare vas decoratiuni distincte. Asezati-le intr-o punga de hartie mai mare sau o fata de perna si cu un ciocan loviti-le ca sa le spargeti. Scuturati punga ca sa amestecati bucatile sparte. Rasturnati piesele si invitati copiii sa le reasambleze in vasele originale. Piesele trebuie lipite intre ele cu aracet. Ca sa fie totul mai usor, pastrati intreg un model de vas ca sa il aratati copiilor.

Acest joc poate fi o activitate distractiva la o petrecere pentru copii cu aceeasi tema prezentata in postul “In cautarea lui Dino”  sau “Cum sa faci o fosila”

Distractie placuta!

Activitati de vara Diverse CC

1 Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *