Se-apropie Crăciunul

Se-apropie Crăciunul,

Vin să te rogi cu mine,

Iisus se naşte astăzi

Copile pentru tine.

Se-apropie Crăciunul

Cu bradu-mpodobit,

Iisus ne cere-n taină

Să-ngenunchem smerit.

Se-apropie Crăciunul

Cu zvonuri de colinde,

Să ne rugăm în taină

Când steaua se aprinde.

„Se-apropie Crăciunul!”, ce bucurie! Cred că nu sunt alte sărbători mai frumoase decât sărbătorile de iarnă. Fulgi, zăpadă,sănii, patine, oameni de zăpadă, chiar şi frigul are farmecul lui. Colinde, stea, pluguşor, sorcovă, sărbători mult aşteptate deopotrivă de copii, părinţi, bunici şi străbunici. Dar dintre toţi aceştia, copiii sunt cei mai fericiţi: cadouri, farmecul mersului prin sat cu colinda şi cu steaua, apoi cu pluguşorul şi cu sorcova. Sunt nişte amintiri pe care-ai vrea să ţi le aminteşti de fiecare dată câd vezi primul fulg de nea.

Micuţii mei Îngeraşi au început pregătirile pentru primirea lui Moş Crăciun şi pentru Sfănta naştere a lui Iisus Hristos, dar şi pentru Anul nou. Sunt atât de nerăbdători, încât au şi învăţat poeziile, mai avem de învăţat colindele şi cântecele de iarnă. Cu colindele am început, dar cu cântecele de iarnă cum să facem? Afară nu este nici măcar frig destul, dar să mai vedem un fulg de nea. De aceea noi îi cerem moşului:

„Moş Crăciun, să faci ce-i face,

Jucării poţi să n-aduci.

Nici bomboane, mere, nuci.

Adu zăpadă că ne place.

Umple bine te rugăm

Cu omăt vre-o trei căruţe

Că e trist de săniute.

Sănătate, te-aşteptăm!”

Şi pentru că iarna nu a venit încă pe la noi m-am gândit să fac ceva în sala de grupă şi să transform  puţin atmosfera aceea de toamnă într-una de iarnă. Mai pe scurt, să aducem  noi iarna în sală dacă ea nu vrea să vină nici măcar afară. Şi atunci ne-am pus pe lucru.

Mai întâi am confecţionat norişori din care „Ninge, ninge,/Fulgi de zăpadă”.

Cum i-am realizat? Foarte simplu. Norul l-am decupat dintr-o foaie albă mai mare, iar fulgii i-am făcut în modul următor: am tăiat fâşii de hârtie albă, lungi de 6-7 cm şi late de 1 cm şi le-am lipit una peste alta în formă de + şi x forme pe care le-am suprapus. Am înşirat apoi 5-6 fulgişori pe o aţă albă şi i-am atârnat de norişor. Norişorul astfel obţinut îl putem atârna de perdea, de tavan, pe perete sau pe geam. Fulgii îi putem lipi chiar şi pe geam, şi astfel avem impresia că ninge afară.

Craciun, Mos Nicolae, Anul Nou Diverse CC Lucru Manual Povesti si povestiri

3 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *