Semne de carte din agrafe de birou

Ideea de a face semne de carte din agrafe de birou nu-mi apartine. Am gasit pe un site, nu mai tin minte care, niste modele foarte elegante, create din cartoane imprimate si floricele din material textil. Ei, la noi nu se gasesc pe toate drumurile cartoane imprimate, pentru scrapbooking, cardmaker etc, asa ca trebuie sa facem lucruri frumoase din nimic.

Ce avem nevoie pentru a face semne de carte din agrafe de birou

Inainte de a arunca la gunoi vreun obiect vechi, Diana si cu mine scoatem de pe el cam tot ce am putea folosi la lucru manual. Astfel, am strans o colectie impresionanta de maruntisuri: nasturi, inimioare din diferite materiale, catarame, floricele, bucati de piele si de dantela, figurine s.a. Ideea mea a fost sa reciclam aceste mici obiecte, nefolositoare, alaturi de agrafe de birou, de dimensiuni mari si foarte mari, pe care le tineam intr-un dulap, de cativa ani, in speranta ca vor fi bune la ceva. Mai aveti nevoie de pistol de lipit cu silicon si resturi de cartoane.

Cum facem semne de carte din agrafe de birou

Din resturile de carton, taiati cate doua buline (cam de dimensiunea unei monede de 50 bani), pentru o agrafa. Aplicati lipici foarte bun pe unul din cercuri, puneti agrafa si aplicati cea de-a doua bulina. Lasati agrafa cat mai lunga, ca sa prinda foile cartii, deci nu prindeti intre buline decat o parte mica din ea. Lipiti bine! Veti avea o agrafa de birou cu o bulina din carton la unul din capete. Pe acest carton lipiti cu pistolul de lipit (lipici cald) decoratiunile.

Ce facem cu aceste obiecte

Noi suntem foarte incantate de micile semne de carte realizate din agrafe de birou si resturi de la obiectele vechi. Ele sunt unice, colorate, vesele si mai ales foarte utile. Diana le foloseste ca semne de carte pentru manualele scolare (colegele ei chiar ii admira micile decoratiuni), iar eu le folosesc la romanele mele.

Credeti-ma ca aceste micute semne de carte pot fi si un cadou frumos, de exemplu pentru doamna invatatoare. Pentru a le oferi, faceti si o cutiuta potrivita pentru ele. Noi am ales sa facem un suport, deoarece am vrut sa le expunem pe birou. Suportul vi-l prezentam intr-un alt articol. Ramaneti cu noi! 🙂


Lucrari diverse Lucru Manual

2 Comentarii

  1. Grozava idee! Si cred ca este in ton si cu concursul lansat de tine! Minunate decoratiuni, iar semnele de carte le gasesc nu doar utile (eu am obiceiul sa citesc patru-cinci carti in paralel, pe care le deschid in fuctie de dispozitie), ci foarte frumoase! Felicitari si pentru ideea de a recicla! Sunt foarte incantata de acest articol! Felicitari!

  2. Articolul este in ton cu concursul, adevarat. Incerc pe cat posibil sa scriu articole legate de tema din toamna aceasta.
    Culmea, cand am descoperit semnele de carte din agrafe de birou, am crezut ca sunt printre primele creatoare de acest gen de semne. HIHI!!! Abia ieri am vazut cate idei sunt pe net.

    Imbratisari calde de la Timisoara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *