Sunt roman mandru – Gradinita Voinicel

Pe parcursul intregului concurs ” Sunt roman mandru!” am urmarit cu emotie – articol de articol – fiecare creatie, fiecare gest si insufletire ori emotie depusa de micutii participanti in lucrul manual pe tema concursului nostru. Am fost uimita de atat de multa creativitate, inspiratie si voie buna, dar mai ales de sârguinta si daruirea din partea micutilor si a indrumatorilor acestora. Am privit cu sufletul deschis, cu inima trasarind la atat de multa putere transmisa din mesajul patriotic al fiecareia dintre lucrarile participante ce au umplut de bucurie inimile romanilor care au urmarit acest concurs si care ne-au dat de stire prin comentariile publicate ori via e-mail despre frumusetea acestei teme, despre importanta ei, dar mai ales despre admiratia pe care au starnit-o lucrarile inscrise in concurs – unele mai frumoase ca celelalte.

Cu toate acestea, exista un grup de prescolari participant in concurs care a primit aprecieri deosebite de la cititorii site-ului “Casuta Copiilor” si care si-au dorit ca aplauzele lor sa nu ramane nestiute, ci impartasite celor care le merita din plin: este vorba despre Gradinita “Voinicelul” din Chitila, Ilfov reprezentata prin d-na director Florea Ioana.

In cele trei articole inscrise in concurs d-na director I. Florea ne-a dezvaluit bucuria lucrului cu copiii, dar mai ales ne-a incantat cu imaginile si detaliile activitatilor parcurse cu prescolarii Gradinitei Voinicelul. Astfel, Grupa mare A – indrumata de d-na educator Irina Alam –  a organizat o expozitie de obiecte populare la care au alaturat stradaniile fiecarui romanas mandru transpuse in desene realizate pe tema concursului sarbatorind astfel 1 Decembrie. Prescolarii Grupei pregatitoare A, indrumati de d-na educator Elena Stoian, au sarbatorit Romania in cadrul unei sezatori, au decorat cu semne grafice desenele obiectelor populare romanesti, au inchipuit lucrari artizanale decorand papusi din linguri de lemn cu porturi populare desenate de manutele lor indemanatice si au fost gazde bune pentru domnia sa Matusa Marioara.  Grupa cea mica a Gradinitei “Voinicelul”  – Boboceii au incununat atat de multa stradanie si sarguinta cu bucuria si mandria lor de romanasi confectionand, sub indrumarea d-nei director Ioana Florea si d-na educator Maria Vieru, steaguri tricolore si cate un mini-papion pentru fiecare voinicel-bobocel si mandru roman laolalta cum numai copiii nostri stiu sa fie!
     Ii imbratisam astfel pe fiecare Voinicel si pe d-nele indrumatoare pentru dragostea lor pentru copii, pentru educatie si pentru tot ceea ce inseamna romanesc: steagul tricolor, traditii, obiceiuri, porturi si obiecte populare, artizanat, lucru manual, dar mai ales pentru daruirea cu care aleg sa-i invete pe micutii voinicei despre Romania!
Cu multumiri Mariei, care a stiut sa-mi expuna intocmai parerile, intr-un text bine conturat.
Concursuri Diverse CC Pregatiri de sarbatori Sunt roman mandru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *