Vaza cu crizanteme

Marcela (6 ani)

Toamna este pe sfârşite. Cu toate acestea, câteva floricele au mai rămas în grădină.  Ele sunt frumoasele Crizanteme. Dar, totuşi, vremea cea rea o să le ofilească şi pe ele, şi atunci să încercăm să le aducem la noi in cameră, sub formă de tablou.

Nu este chiar aşa de greu. Avem  nevoie de câteva materiale şi putem trece la treabă. Ce ne trebuie? Vă spun acum: câteva frunze presate de crizanteme sau de stejar, o frunză mai mare de nuc, plop, vie, lână de culoare verde, seminţe de muştar, paste făinoase lungi, tempera sau guaşe, lipici şi materialul pe care pe care vom lipi toate acestea, realizând tabloul.

Să trecem la treabă.

  • Pe foaia de hârtie(pânză) vom trasa cu creionul(pentru a fi mai uşor copiilor) locul unde vom lipi cele trei tulpini de lână;
  • În capătul de sus al tulpinii vom desena un cerc în care vom  lipi seminţele de muştar;
  • De jur-împrejurul seminţelor de muştar vom lipi radial pastele făinoase;
  • Urmează lipirea vazei(care a fost decupată prealabil dintr-o frunză mai mare) şi a frunzelor, care vor fi dispuse de o parte şi de alta a tulpinilor.

Pentru ca tabloul nostru să pară cât mai real, cu ajutorul unei pensule subţiri, vom colora pastele făinoase cu culoarea dorită: roşu, galben, portocaliu, roz, vişiniu, etc,  culorile preferate ale fiecăruia.

Articol scris de Daniela Rus

Anotimpuri Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *