Vine Mos Nicolae

Lui Mos Nicolae nu-i place sa fie vazut asa ca ar fi bine sa nu stati noaptea sa-l panditi pentru ca el se poate face nevazut cat ai clipi.

Cine este Mos Nicolae poate stiti deja, dar daca va face placere recititi legenda acestuia.

Sfantul Nicolae

Sfantul Nicolae

Sfantul Ierarh Nicolae a fost un om de o bunatate nemaiintalnita. Dumnezeu i-a dat puteri miraculoase. Trei oameni care au fost osanditi pe nedrept la temnita l-au rugat pe Sfantul Nicolae sa-i izbaveasca. Acesta s-a grabit sa le vina in ajutor si i-a aparut in vis imparatului Constantin cel Mare si i-a spus ca cei trei condamnati sunt nevinovati. Multe alte minuni a mai facut Sfantul Nicolae, chiar si dupa moartea sa.

Sfântul Nicolae este cunoscut ca protector al celor acuzaţi pe nedrept, al comercianţilor, călătorilor, fetelor nemăritate, mireselor şi, în special, al copiilor mici.

Legenda spune că trei surori, fetele unui nobil sărac, nu se puteau mărita datorită situaţie financiare precare. Se spune ca atunci când fata cea mare a ajuns la vremea măritişului, Nicolae, ajuns deja episcop, a lăsat noaptea, la uşa casei nobilului, un săculeţ cu aur.

Povestea s-a repetat întocmai şi când a venit vremea de maritiş pentru cea de a doua fată. Când i-a venit vremea şi celei de a treia fete, nobilul a stat de pază pentru a afla cine era cel care le-a făcut bine fetelor sale. În acea noapte, nobilul a stat de paza şi l-a văzut pe cardinalul care lăsa săculeţul cu aur. Se spune că Sfântul Nicolae s-a urcat pe acoperiş şi a dat drumul săculeţului prin hornul casei, într-o şoseta pusă la uscat, motiv pentru care a apărut obiceiul agăţării şosetelor de şemineu.

După ce tatăl fetelor a văzut cele întâmplate, Nicolae l-a rugat să păstreze secretul, însă acesta nu a rezistat tentaţiei de a povesti mai departe. De atunci, oricine primea un cadou neaşteptat îi mulţumea lui Nicolae pentru el. Cei trei săculeţi cu aur făcuţi cadou fetelor de nobil au devenit simbolul Sfântului Nicolae sub forma a trei bile de aur.

Sursa de inspiratie wikipedia

Planse de colorat cu Mos Nicolae

Pentru mai multe imagini de colorat, vizitati site-ul edupics.com

Coloreaza de Mos Nicolae Diverse CC Planse de colorat Povesti si povestiri

16 Comentarii

 1. mmm… nice effort. 🙂
  not so nice result. i mean lying to kids about santa =))

  a fi bun este deja un miracol, nu stiu de ce ar mai fi fost nevoie de puteri in plus; pt ca Unul singur este bun. [imi cer scuze daca nu-s patruns in commentul asta de "spiritul craciunului"]

 2. incantator! tin minte cum il asteptam pe Mos Nicolae cand eram mici… ce vremuri…
  acum e la fel, doar ca acei copilasi din casa noastra care asteapta cu sufletul la gura sa vada ce au primit in cizmulite sunt fratiorii mei…
  sarbatori fericite!

 3. liftingshadows, minciuna de care zici e in topul preferintelor parintilor. e o minciuna frumoasa.
  e nevoie de puteri in plus deoarece pentru probleme mari sunt necesare actiuni pe masura.

  vreausafiu, Mos Nicolae si Mos Craciun sunt personajele cele mai iubite de copii. Nu am sa uit niciodata personajele mele preferate.
  Sa aveti un Mos Nicolae darnic, atat tu cat si fratiorii tai.

  Sarbatori fericite, tuturor!

 4. Eu le-am adus copiilor mei de "Mos Niculaie" dulciuri,carti si o jucarie fiecaruia ,dar in nici un cadou de al lui Mos Niculae este nelipsita nuielusa 🙂
  Cel mai mare copil ( 13 ani ,baiat) stie deja adevarul si ne ajuta sa aducem si sa cumparam cadorui celor mici si el poate afla ce doresc cei mici ( baiat ,7 ani si fetitta 4 ani)

 5. .GAJUTATI O FAMILIE AJUNSA AN PRAGUL DISPERARI CU [MANCARE HAINE]CU ORI CE AM 2 BAIETI UNU ARE 7 ANI SI 16 ANI VA ROG AJUTATIMA VA ROG MULT …ADRESA. JUDETUL. MEHEDINTI. MUNICIPIUL. ORSOVA. STRADA. PORTILE DE FIER. NR.7. AP.89. NR. TEL. 0746360548 va MULTUMESC MULT DATI MAI DEPARTE
  MA GANDESC LA CE RASPUNSURI SA LE DAU LA COPII ACUM CAND CA VIN SARBATORILE DE IARNA SI NU VOR AVEA NIMIC SA SIMTA SPIRITUL SARBATORILOR NU STIU CE POT SA MAI FAC NU MAI POT REZISTA DIN CAUZA STRESULUI DE ZI CU ZI MIA AFECTAT SI SANATATEA A MEA DAR SI A COPIILOR MEI VA MULTUMESC MULT MULT MULT ADRESA. POSTEI. STR. 1 DECEMBRIE 1918. NR 11 A. ORSOVA MEHEDINTI COD. POSTAL. 225200

 6. Draga Mos Nicolaie mias dori 7 BAGUGANI. Dar daca nu poti atunci max 2. Te iubesc. Cu drag

  SARA BORCEA
  Iti doresc mult noroc in noaptea in care dai cadouri, si craciun fericit!

 7. DRAGA MOS NICOLAIE tu iesti bun ,darnic .
  SI MULTUMESC PT TOATE CADOURILE PE CARE MI LE ADUCI.
  CRACIUN FERICIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *