Vreau o Romanie Mai Curata!

Asociatia ECOTIC Romania a organizat si anul acesta doua actiuni importante: “Scoate monstrii din birou” si “Vreau o Romanie mai curata”. Mai intai, cine este ECOTIC?

ECOTIC este o asociatie, organizatie profesionala non-profit care are drept scop protejarea mediului inconjurator prin preluarea responsabilitatilor ce revin producatorilor sau tertilor ce actioneaza in numele lor privind realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Scopul eforturilor lor este sintetizat in sloganul:  “PENTRU UN MEDIU CURAT!”

La actiunile mentionate la inceputul articolului au participat si locuitorii din localitatea Durnesti, judetul Botosani. Doamna Cristina Hriscu, invatatoare la scoala din Durnesti, ne-a trimis poze ca sa ne bucuram, alaturi de ei, de rezultatul muncii lor.

Am incercat  ca prin colectarea DEEE-urilor din comuna sa atrag un semnal de alarma parintilor, copiilor, autoritatilor , informandu-i ca poluarea distruge viata pe pamant. Ne bucuram ca prin actiunea noastra am reusit sa curatam o particica din Romania.

Actiunea s-a desfasurat la o scoala de la tara, unde lumea crede ca nu se face carte, sau copiii nu sunt informati indeajuns de catre cadrele didactice. Am demonstrat prin actiunea noastra contrariul si ne-am bucurat de rezultat.

Iata si linkul catre Gala Concursului “Vreau o Romanie mai curata!”.

Merita urmat linkul si apoi vizionate imaginile concurentilor, poate invatam ceva de aici. Eu am in casa cel putin 6-7 aparate electrice si electrocasnice de care, inca, nu ma incumet sa ma despart. Probabil ca si eu, ca si ceilalti, astept sa vina cineva la usa mea si sa ma intrebe “Ai sau n-ai…?”

Elevii din Durnesti colecteaza deseuri electrocasnice

Premiu Special pentru Scoala din Durnesti, participanta la “Vreau o Romanie mai curata!”

Adeverinta de participare la actiunea organizata de Ecotic “Vreau o Romanie mai curata!” – 593 kg deseuri!!!

FELICITARI, doamna H. Cristina! FELICITARI, elevi din Durnesti! Multumim pentru invatamintele ce le tragem din actiunile voastre!

Conditii de viata Diverse CC Educativ

3 Comentarii

  1. Felicitari doamnei H. Cristina si elevilor sai si din partea mea! Avem multe de invatat de la dvs. ca mame a unor prescoari mici, dar si ca adulti!

  2. Multumim pentru aprecieri, nu suntem singura scoala care a participat la aceste actiuni de actualitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *