Ziua Pamantului – Planse de colorat

Ne pregatim din timp de Ziua Pamantului care se sarbatoreste in fiecare an in data de 22 aprilie. Pentru inceput am cautat planse de colorat care sa reprezinte aceasta zi. Am gasit planse de colorat cu planeta Pamant asa cum este ea in realitate, dar si sub alte forme simpatice, planse de colorat care transmit urari si mesaje cu ocazia zilei Pamantului. Mesajele erau in engleza, dar le-am sters si le-am scris in limba romana.

Pana in ziua in care sarbatorim Pamantul incercam sa venim cu alte idei despre cum am putea sa sarbatorim cat mai atractiv alaturi de copiii nostri. Vom incerca sa va prezentam articole usoare care sa-i invete pe copii cum pot contribui si ei la protejarea naturii, cum sa recicleze resturile de materiale ramase in gospodarie s.a. totul in mod distractiv.

Pamantul – plansa de colorat

 


Copiii strang gunoaiele

Elemente din natura

 

 

Planeta Pamant – floare

 

 

Ai grija de Terra

 

Planeta Pamant ca un boboc de floare – plansa de colorat

Pamantul, atmosfera si norii – plansa de colorat

Ziua Pamantului – plansa de colorat

 

La multi ani, drag Pamant! (de colorat si mesajul)

Pamantul verde – plansa de colorat

Semnul de reciclare – plansa de colorat

Fetita care colecteaza hartia

Coloreaza natura Planse de colorat

7 Comentarii

 1. dupa ce am invatat sa desenam iepurasi dragalasi cu ajutorul vostru, vom incerca sa aprticipam si noi cu desenele noastre la Ziua Pamantului. Dante si Matei sunte foarte fascinati de planete, dante deseneaza si lucreaza din plastilina soarele si planetele , asa ca va iesi ceva frumos. mul;tumim ca ne-ati reamintit.

 2. 🙂 Din pacate, cam uitam de sarbatorile Pamantului. De exemplu, zilele trecute a fost sarbatorita si apa. Ar fi bine daca ne-am concentra ceva mai mult pe astfel de evenimente ca sa trezim curiozitatea copiilor nostri, ca doar de mici deprind lucrurile bune. Astfel, peste un an, doi ne aduc ei aminte ca trebuie sa sarbatorim Ziua Pamantului, Ziua Mondiala a Apei sau ziua Mondiala a Mediului.
  🙂 Era o autocritica, pentru ca ma consider neglijenta cand e vorba de astfel de sarbatori.

 3. Buna Amy!
  Noi avem o Terra tridimensionala, cred ca o stii, caci a participat la concursul Oaneimada – Primavara turquoise, si pe care oricum o poti vizualiza in Atelierul nostru, asa ca ma gandesc cum am putea continua povestea Terrei tridimensionale astfel incat sa sarbatorim alaturi de voi Ziua Pamantului.
  Inca ma gandesc si sper sa am o idee pe masura efortului… pentru ca-mi doresc ca lucrarea noastra sa se potriveasca lui Matei. Oricum, iti dam de stire!!
  Plansele tale sunt minunate si cred ca vom folosi si una dintre acestea pentru ca, cred eu, ca nu cu o floarea se face primavara, ci cu doua :D!!
  P.S. ce bine ca exista oameni respons bili ca tine care pot reaminti lucrurile cu adevarat importante si celorlalti, iar apoi daca tot manufacturam, macar sa fie pentru un scop nobil.
  Imbratisari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *